Vali Canbolat, Durankaya Beldesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Canbolat, Durankaya Beldesini Ziyaret Etti

Vali Canbolat, Durankaya Beldesini Ziyaret Etti

Vali Yakup Canbolat, Durankaya beldesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

05.08.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Yakup Canbolat, Durankaya beldesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçe, belde ve köy ziyaretlerini sürdüren Canbolat, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Vali Yardımcıları Cumhur Duran, Mustafa Temiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve kurum amirleriyle merkeze bağlı Durankaya beldesini ziyaret etti.

Çeşme mevkinde Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin tarafından karşılanan Canbolat, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

İlk olarak beldede yapımı devam eden Gençlik Merkezini ziyaret eden Canbolat, daha sonra yapımı süren cami inşaatını gezdi.

Beldedeki Anadolu Çok Programlı Lisesinde de incelemelerde bulunan Canbolat, daha sonra beldedeki konuk evine misafir oldu.

Burada bir araya geldiği vatandaşlarla çay içerek sohbet eden Canbolat, ardından belediyeye geçti. Belediye binası önünde alkışlarla karşılanan Vali Canbolat, kendisi karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşarak gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Ardından Canbolat, Başkan Keskin'den beldenin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Vali Canbolat'ın beldelerine gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Keskin, belde olarak içinde bulundukları sorun ve sıkıntıları dile getirdi.

Yaklaşık 7 bin nüfusu bulunan beldelerinin 7 muhtarlık ve 22 yerleşim biriminden oluştuğunu belirten Keskin, şöyle konuştu:

"İlimizin huzur ve güveni için elimizden geleni her zaman yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bizim için devlet kutsaldır. Bizler devleti ile hareket eden ve bütünleşen bir beldeyiz. Bununla da onur duyuyoruz. Durankaya her zaman huzurdan, sükunetten yana olan bir beldedir. Durankaya, Hakkari için çok büyük bir önem arz ediyor. İl merkezine bağlı olan tek belde Durankaya'dır. Beldemizde yol, sulama suyu ve kanalizasyon şebekesi sıkıntısı var. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz."

Valilik olarak imkanları dahilinde beldeye gereken hizmeti sunacaklarını belirten Canbolat, Durankaya'nın davranışıyla, adetleriyle doğru bir noktada durduğunu söyledi.

Canbolat, şunları dile getirdi:

"Ev sahipliğinizden ve misafirperverliğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Kentimizin ihtiyaç duyduğu şey, birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlik olursa belli bir mantalite içerisinde yürütülürse, devlet her türlü imkanını ve hizmetini getirir. Durankaya'ya da getirir, Hakkari'ye de getirir, Yüksekova'ya da getirir, Çukurca'ya da getirir. Yeter ki belli bir anlayışın, belli bir hoşgörünün insanı olalım. Artık yöremizde devam eden belli tehditlerin kalkmasını arzu edelim. Birbirimizi doğru anladıktan sonra memleketin, devletin, hükümetin çözemeyeceği sorun yok. Kapımız bütün vatandaşlarımıza açık. Her türlü sorunlarınızı taleplerinizi bize iletebilirsiniz. Biz sizlerin talep ettiği hizmetleri imkanlar olduğu sürece sunmaya hazırız. Sizlerin bu sıcak karşılamanızı, hoşgörü ve sevgi ortamınız bizleri ziyadesiyle memnun etti. Hepinize teşekkür ederiz."

Ardından Canbolat, belediye önünde onuruna verilen yemekte belde halkıyla bir araya geldi.

Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Canbolat, yanına gelen çocuklarla da yakından ilgilenerek oyuncak dağıttı.

Canbolat ardından beldedeki jandarma karakolunu da ziyaret etti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Canbolat, Durankaya Beldesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement