Adana Valisi Coş'tan Dinleme İddialarına Yalanlama - Son Dakika
Yerel

Adana Valisi Coş'tan Dinleme İddialarına Yalanlama

Adana Valisi Coş\'tan Dinleme İddialarına Yalanlama

Adana Valisi Coş, telefon dinlettiği, teknik takip yaptırdığı yönündeki gazetelerdeki iddiaları avukatları aracılığı kesin bir bir dille reddetti.

05.03.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, telefon dinlettiği, teknik takip yaptırdığı yönündeki gazetelerdeki iddiaları avukatları aracılığı kesin bir bir dille reddetti. Açıklamada, "Kesinlikle bilinmelidir ki müvekkilimiz sayın valinin telefon dinletme, teknik takip gibi konularda hiçbir görevi, yetkisi ve sorumluluğu olmadığı gibi bu konuda hiç kimseden bir isteği de yoktur" denildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un avukatları Emrah Sancar, Veysel Emre Gelibolu yaptıkları açıklamada, son zamanlarda bazı medya organlarında müvekkilleri Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında gerçek dışı ve kasıtlı haber ve yorumlar yapıldığını, u nedenle kamu oyunun doğru bilgilenmesinde fayda gördüklerini bildirdi.

3 Mart 2014 tarihli Taraf gazetesinde muhabir Sümeyra Tansel'in müvekkilleri hakkında daha önce yapmış olduğu diğer haberler gibi "Hüseyin Avni Coş giderek coşuyor" haberinin de yasal takibata alınacak gerekli cevap ve düzeltme haklarının sonuna kadar kullanılacağı ve ilgili gazeteci hakkında yine yasal yollardan hesap sorulacağı ifade edilen açıklamada, "İlgili haberde müvekkilimize yöneltilen tüm iddialar gerçek dışı ve hayal mahsulüdür. Kesinlikle bilinmelidir ki, müvekkilimiz sayın valinin telefon dinletme, teknik takip gibi konularda hiçbir görevi, yetkisi ve sorumluluğu olmadığı gibi bu konuda hiç kimseden bir isteği de yoktur. Dolayısıyla bu konuda müvekkilimiz aleyhine ortaya atılan tüm iddialar asılsız, mesnetsiz, gerçek dışı ve maksatlıdır. Hukukun temel prensiplerinden biri, iddia edenin ispatla yükümlü olmasıdır. Bu konudaki tüm iddialar yargıya intikal ettirilmiş ve ettirilmekte olup yargı nezdinde iddiasını ispatlayamayanlar müfteri durumuna düşecek ve müvekkilimizin kişilik haklarına zarar vermenin hukuki sonuçlarına katlanacaktır" denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

" H.B.Y. isimli şahıs, bu sefer yalan haber yaptığı için defalarca tekzip ve düzeltme metni yayınlamak zorunda kalan bir başka medya organı olan Taraf gazetesine gerçeklikle bağdaşmayan, iftira niteliği taşıyan açıklamalar yapmıştır. Taraf gazetesinin ve anılan haberi yapan muhabirin daha önce mahkeme kararı ile yalanlanmış, düzeltme ve cevap hakkı kullanılmış olan bir haberi evveliyatta yayınladığı ve Basın Meslek İlkelerine aykırı olarak haberin öznesi olan müvekkilimizin görüş ve düşüncelerine hiç yer verilmeden haber yapılması hususu dikkate alındığında medya ahlakı konusunda ne kadar duyarlı ve özenli davrandıkları daha net görülecektir."

Yine "Hüseyin Avni Coş giderek coşuyor" adlı haberde bir diğer müvekkilleri Adana Valiliği Özel Kalem Müdürü Vahdettin Sakallı hakkında, T.Talaş isimli şahsın kendisi hakkında bir takım özel görüntüleri bulundurduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ancak Adana Cumhuriyet Başsavcılığı 2014/ 5622 K sayılı soruşturma dosyasından takipsizlik kararı verdiği ve gerekçe olarak da T. Talaş isimli şahsın soyut iddialarından başka delile rastlanılmadığının gösterildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"T.Talaş isimli şahıs; karalamak, itibarsızlaştırmak, görev yapmasını engellemek amacıyla müvekkilimiz sayın valinin özel hayatı, şeref ve haysiyeti ile alakalı iğrenç iftiralar, "telefon dinletme" de dahil asılsız isnatlar içeren yüzlerce mektubun 550 milletvekili ve 80 il valisine gönderilmesi olayı nedeniyle Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi 2013/394 E ve 2013/818 K sayı dosyada sanık sıfatıyla yargılanmış, bu yargılama sonucunda, anılan iftira mektuplarını gönderdiği sabit görülmüş ve hakkında mahkumiyete karar verilmiştir. Ancak yerel mahkemece verilen ceza tarafımızca yeterli görülmediğinden Yargıtay'a temyiz yoluna gidilmiştir.

Bugüne kadar müvekkilimiz Sayın Valinin şeref ve haysiyetine, kişilik haklarına zarar vermek için hukuk, ahlak, insaf ve vicdan dışı her türlü yola başvuran, isnat ve iftira atan, hakaret edenler karşısında nasıl kararlılıkla Hukuk ve Fazilet Mücadelesi verildi ise bundan sonra daha yüksek bir azim ve kararlılıkla yasal yollardan mücadelemizin süreceğini bildirir, değerli kamuoyuna bu hak ve hukuk mücadelemize verdikleri büyük destek için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Valisi Coş'tan Dinleme İddialarına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement