Vali Düzgün, Kızılören de Vatandaşlarla İftar Programına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Vali Düzgün, Kızılören de Vatandaşlarla İftar Programına Katıldı

Vali Düzgün, Kızılören de Vatandaşlarla İftar Programına Katıldı

Vali Orhan Düzgün, bu yıl ikincisi düzenlenen Kızılörenliler Derneği Geleneksel İftarı programına katılarak dernek yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlarla birlikte iftarını yaptı.

15.07.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Orhan Düzgün, bu yıl ikincisi düzenlenen Kızılörenliler Derneği Geleneksel İftarı programına katılarak dernek yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlarla birlikte iftarını yaptı.

İncesu İlçesinin Kızılören Mahallesi'nde düzenlenen programa, Vali Düzgün'ün yanı sıra İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile Kızılören Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Düzgün, programda yaptığı konuşmada, Kızılören'de geleneksel olarak ikincisi düzenlenen iftar programına katılmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kayseri ve Türkiye'de pek çok derneğin faaliyet gösterdiğini belirten Vali Düzgün, Kızılören kökenli derneklerin İncesu, Kayseri ve İstanbul'da faaliyetlerini yoğun bir şekilde gerçekleştirdiğini vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yıllar önce buradan ekmek için, AŞ için İstanbul'a göç etmiş olan Kızılörenli ailelerimizin burada birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde birbirlerini destekleyerek, zor durumda olan birisini gördüklerinde başlarını çevirerek değil, ellerinden tutarak birbirlerine destek olmaları, gerçekten takdir edilecek bir davranış. Gurbetteki vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin burs ihtiyacından, Kızılören'deki okul yapımına kadar pek çok konuda hayırseverlikte son derece örnek ve önder bir çalışma yürütüyorlar. Ben onun için Dernek Başkanı ve yöneticilerini tebrik ediyorum. Anadolu'dan İstanbul'a göç eden Türkiye'nin değişik yerlerinden çok sayıda vatandaşımız var. Ama Kızılörenliler doğup büyüdükleri topraklara bir vefa borcu olarak, bir hizmet olarak hem buradaki vatandaşlarımıza destek oluyorlar, hem burada okul yapımından sağlık ocağı yapımına varıncaya kadar pek çok konuda, kamu hizmetlerinin daha iyi sunulması için gerekli binaların yapımına destek veriyorlar. Doğdukları toprakları unutmuyorlar ve gelecek nesillerine de gerçekten güzel bir örnek oluyorlar."

Vali Düzgün, Ramazan ayı vesilesi ile gelenekselleşen, birçok mahallede yürütülen iftar programlarının Ramazan kültürünün yaşatılması adına önemli olduğunu da kaydetti. Geleneksel iftar programının, büyükşehirlerde birbirinden kopmuş hemşerilerin birbirleri ile buluşması, kaynaşması ve bayramlaşması için de önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Vali Düzgün, "Ramazan ayında tutulan oruç sadece bir ibadet değil, aynı zamanda bir yaşam kültürüdür. Teravihi, iftarıyla ve sahurlarıyla insanların birbiri ile aynı sofra etrafında buluşmaları ile Ramazan kültürünün yaşatılması, çocuklarımızın bu havayı teneffüs etmesi son derece önemli. Onun için ben bu programları düzenleyen dernek yetkililerimiz başta olmak üzere ev sahipliği yapan maddi manevi destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizin yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. İnşallah en kötü günlerimiz böyle olur. Önümüzdeki yıllarda da huzur, barış ve sükün içerisinde daha iyi koşullarda çocuklarımızla, gençlerimizle daha iyi bir şekilde ramazan aylarını yaşayarak bayramları da kutlamak hepimize nasip olur" diye konuştu.

Vali Düzgün, iftar programının ardından beraberindekilerle birlikte mahalle meydanında bulunan çay ocağına geçerek burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Düzgün, Kızılören de Vatandaşlarla İftar Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement