Vali Kürklü İlçe Turlarına Gölhisar ve Altınyayla ile Başladı - Son Dakika
Güncel

Vali Kürklü İlçe Turlarına Gölhisar ve Altınyayla ile Başladı

Burdur Valisi Hasan Kürklü ilçelerde inceleme turlarına başladı.

12.08.2014 21:06

İki hafta içerisinde ilçe gezilerini tamamlayacak olan Vali Kürklü, ilk olarak Gölhisar ve Altınyayla ilçelerini gezdi. İlçe gezilerinin ardından akşam saatlerinde Kibyra Antik Kenti'ni de gezen Vali Kürklü, yoğun bir programın ardından Burdur'a döndü.

İlçe gezilerine Gölhisar ile başlayan Vali Hasan Kürklü, ziyaret kapsamında kamu kurum kuruluşları il müdürleri ile beraber Gölhisar Kaymakamlığı ve Belediyeyi ziyaret ederek Gölhisar ilçesine yapılan ve yapılmakta olan hizmetleri, projeleri inceledi, bilgiler aldı.

Gölhisar Kaymakamı Yasin Kırcı Gölhisar hakkında Vali Kürklü'ye brifing verirken Gölhisarın tarihi mekanlarını ve Ekonomik yapısını aktardı. Kaymakam Muhammet Yasin Kırcı ilçenin en önemli geçim kaynağının da tarım olduğunu vurgularken özellikle son dönemde gelişim gösteren seracılık anlamında da önemli kazanımlar elde edildiğini aktaran Kaymakam Kırcı, Gölhisar ilçesinin sosyal, ekonomik ve eğitim açısından güçlü olduğunu ve gelişimini artırdığını dile getirdi.

Gölhisar'a Yeni Tesisler Yolda

Kaymakam Kırcı, Gençlik Merkezi için yakın zamanda ihaleye çıkılacağını, Devlet Hastanesi'nin bitmek üzere olduğunu, 500 kişilik öğrenci yurdunun bittiğini, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin % 80 oranında tamamlandığını ve 192 konutluk TOKİ inşaatlarında da son aşamada olduğunu ve bir iki hafta içerisinde Belediyeye teslim edileceğini dile getirdi. Kırcı ayrıca ilçenin eğitim durumuna değinerek sağlık alanında ve vakıf çalışmaları kapsamında yapılan yardımları açıkladı.

Brifingin ardından Vali Kürklü, hayırsever Nimet Kutlu'ya yardımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Vali Kürklü daha sonra Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural'ı makamında ziyaret ederek. Belediye yatırımları ve ilçe hakkında bilgi aldı. Gölhisar İlçesi Alt Yapı projesi için düğmeye bastıklarını açıklayan Başkan Canural, 2015 yılında çalışmalara fiilen başlayacaklarını ifade etti. Alt yapı çalışmaları kapsamında Telekom hatlarını yeraltına alacaklarını bildiren Canural ilçeye doğal gaz getirmek için çalışmalara başladığını kaydetti. Doğal gaz konusunda başvuru yapılan BOTAŞ tarafından ilçeye doğalgaz için Denizli'den mi Burdur'dan mı? gelmesi konusunda çalışma başlattığını aktardı. 1990'lı yıllardan kalma Pazar yerinin yerine yenisi yapılması için projenin olduğunu kaydeden Canural modern bir Pazar yeri olacağının altını çizdi. Otogar projesininde çalışmalarının arasında olduğunu bildiren Canural ilerleyen tarihte bu çalışmayıda ele alacaklarını kaydetti. Küçük Sanayi Sitesi kurulması için arsa bulunduğunu aktaran Canural bu konuda girişimlerin hızlandığını söyledi.

Vali Kürklü İlçede gerçekleştirdiği temaslarının ardından Gölhisar Devlet Hastanesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatının yerinde inceledi.

Akabinde Altınyayla İlçesi'ne geçen Vali Kürklü, burada da Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Vali Kürklü, Kaymakam Mehmet Ayhan' dan ilçe hakkında brifing alırken akabinde Belediye başkanı Ahmet Serttaş'ı da ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Altınyayla Mantar üreticilerini, tarihi çan ustaları ve kalaycı dükkanlarını, Sipsi ve Cura üretim atölyesini, Yüksekokul için yapılan binayı da gezerek en son meydanda çınaraltında vatandaşlarla bir Araya gelip sohbet eden Vali Kürklü gerçekleşin sohbetin ardından temaslarını tamamlayarak Altınyayla'dan ayrıldı.

Vali Kürklü'den Kibyra'ya Yoğun İlgi

Vali Kürklü Altınyayla temaslarının ardından Kibyra'ya geçerek Antik Kent'te incelemelerde bulundu. Vali Kürklü, kalabalık bir protokol heyeti ile birlikte Kazı Başkanı Şükrü Özüdoğru'dan Antik Kentle ilgili bilgiler aldı. Özüdoğru, 20008 yılından bu yana 9 sezondur alanda kazılara devam ettiklerini dile getirerek 10 yıllık stratejik kazı planı çerçevesinde kente turların gelerek rahatlıkla gezebilecekleri bir gezi güzergahı oluşturmayı planladıklarını ve bilimsel ve turizm önceliklerini paralel götürmeye çalıştıklarını ifade etti. Özüdoğru, kentte iki büyük kamu yapısında kazılarını tamamladıklarını vurgulayarak bu hızla devam edilmesi durumunda 2020 yılına kadar Kibyra antik kentinin turlar tarafından yoğun ziyaret edildiği bir mekan olmasını sağlayabileceklerini söyledi.

Vali Kürklü, gezinin ardından yaptığı genel değerlendirmede şunları kaydetti:"Kibyra Antik Kenti'nde yapılan çalışmalar bizi memnun etti. Kibyra hakikaten bir hazineymiş ben bu kadarını beklemiyordum doğrusu. Hocamızın ağzından kentin tarihini dinledik ve gördük ki burası bir derya, dolayısı ile bu değerlerimizi iyi değerlendirmemiz ve tanıtmamız gerekiyor. Bununla birlikte Gölhisar halkının antik kente sahip çıkması da ayrıca sevindirici bir durum. Gölhisar halkı tarihine sahip çıkıyor diyebiliriz. Bundan sonraki süreçte bölgedeki diğer turistik yerlere entegre bir şekilde buraları bir günlük tur kapsamına alabilirsek bizim için son derece sevindirici bir şey olacak. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. "

Vali Kürklü Kibyra gezisinin ardından akşam saatlerinde Burdur'a döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Kürklü İlçe Turlarına Gölhisar ve Altınyayla ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement