Vali Öz, Vakfıkebir İlçesindeki Süt Fabrikalarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Vali Öz, Vakfıkebir İlçesindeki Süt Fabrikalarını İnceledi

Vali Öz, Vakfıkebir İlçesindeki Süt Fabrikalarını İnceledi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vakfıkebir ilçesindeki 2 süt fabrikasını inceledi.

21.07.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vakfıkebir ilçesindeki 2 süt fabrikasını inceledi.

Vali Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ile Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren bir süt fabrikasını ziyaret etti.

Fabrika hakkında yöneticilerden bilgi alan Öz, "Devletimiz bu alanda önemli desteklemeler yapıyor. Fabrikalarımız arkasında sağlam durduğu zaman köylülerimiz de üretimini yapacak ve entegre tesislerin kurulmasına imkan sağlanacaktır. Hem Beşikdüzü hem Vakfıkebir OSB tamamlandığında birbirini desteklerler. Yüksekokul, üniversite ve fakülteyle ilgili yapılanmalar gelişiyor. Bu bölge için Turizm Otelcilik Meslek Lisesi de çok büyük önem ifade ediyor. Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı sahilinde ve arka kesimdeki yaylalarda turizm bakımından güzel bir potansiyel var. Bunlarla beraber tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyeli de değerlendirmek lazım" dedi.

Öz, Vakfıkebir'in tereyağı, peynir, ekmek gibi markalaşmış önemli ürünleri olduğunu anlatarak, "Bu markaların ekmeğini yemeliyiz. Ancak kötü tarafı farklı şirketlerce bu markaların suiistimal edilmesidir. Bu marka ve isimlerle çok uygun olmayan ürünler piyasaya çıkarılıyor. Burada sizlere ve diğer üreticilerimize çok önemli görevler düşüyor. Kendi markamızı taviz vermeden gerekirse pahalıya üretip pahalıya satarak bu markayı korumalıyız. İnsanlar organik özel üretilmiş ürünleri tercih ediyor" diye kavuştu.

Ardından bu fabrikayı gezen Öz, daha sonra aynı ilçedeki bir başka süt fabrikasını da inceledi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Öz, Vakfıkebir İlçesindeki Süt Fabrikalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement