Kilis Valisi Tapsız'dan Ramazan Ayı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Kilis Valisi Tapsız'dan Ramazan Ayı Mesajı

Kilis Valisi Tapsız\'dan Ramazan Ayı Mesajı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

26.06.2014 12:47  Güncelleme: 12:40

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Süleyman Tapsız, manevi duyguların zirveye ulaştığı, birlik ve beraberliğin, dostluk ve dayanışmanın yaşandığı, kardeşlik ve muhabbet bağlarının kuvvetlendiği, cömertliğin, yardımseverliğin kalplerde yeşerdiği, insanın paylaşma güzelliğinin tatbiki ile aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattığı Ramazan ayı, 28 Haziran Cumartesi günü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bir paylaşma ve dayanışma vesilesi olan müstesna bir zamanın başlangıcı olduğunu belirtti.

Vali Tapsız, "Müslümanların yeni bir manevi heyecan kazandığı ve duygularının zirveye ulaştığı rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan, insanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları, paylaşma ve dayanışmaya ayıdır. Allah rızasını kazanmak için yine zekat, fitre ve sadakalarımızla fakirleri, yetimleri, kimsesizleri ve çocukları sevindireceğiz. Ramazan'da kültürümüzün güzel örneklerini göstererek yaşadığımız ülkenin barış, huzur, refah ve mutluluğuna katkı sağlama kararlılığımızı yineleyeceğiz. Ramazan'da kazandığımız bütün güzel hasletlerimizi, yaşadığımız birlik, beraberlik, dostluk, barış ve kardeşlik havasını bundan sonra da sürdürebilmek, bugünümüzü ve yarınımızı daima mutlu kılmak dileğimizdir. Halkımızın bu kutsal ayda daha fazla yardım yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına inanıyorum. Maddi ve manevi güzelliklerin yaşandığı Ramazan ayını, erdemli özelliklerin yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirelim. İsrafa kaçan, şatafatlı iftar sofraları yerine, mütevazı iftar sofralarını tercih edelim. Akrabalarımız, komşularımız, yakınlarımızla olan dargınlıklarımıza son verelim. Yaşlı ve kimsesizleri ziyaret ederek bu kutsal ayın ruhuna uygun olarak hareket edelim. "

Vali Tapsız, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Suriye'de ve Irak'ta yaşanan insanlık dramını en çok hisseden bizlerin Ramazan ayının ruhuna uygun olarak zengin iftar sofraları yerine mütevazı iftar sofralarını, gösterişten uzak iftar programlarını yapmamızın ve Suriyeli misafirlerimizi iftarlarımıza davet etmemizin uygun olacağı kanaatindeyim.Mübarek Ramazan ayının tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de barış, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde huzurlu bir şekilde geçmesi için Valilik olarak gerekli bütün tedbirler alınmıştır. Barış ve mutluluğun egemen olduğu, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya temennisiyle, başta Kilisli Hemşerilerim olmak üzere, vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis Valisi Tapsız'dan Ramazan Ayı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement