Vali Tuna Üniversite Öğrenci Kulüp Temsilcileri ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali Tuna Üniversite Öğrenci Kulüp Temsilcileri ile Buluştu

Vali Tuna Üniversite Öğrenci Kulüp Temsilcileri ile Buluştu

Vali Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci Kulüp temsilcileriyle düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

28.02.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci Kulüp temsilcileriyle düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Temsilcilerle tanışan Vali Tuna, öğrencilerin istek ve temennilerini tek tek not aldı. Öğrencilerin isteklerine elinden geldiği kadar yardım edeceğini açıklayan Vali Tuna, kahvaltı esnasında yaptığı konuşmada, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süreci içerisinde, geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlere yönelik ulusal ve uluslararası birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Atık Eskişehir'in marka şehir olduğunu söyleyen Vali Tuna, "Kültür Başkentliği sürecinde Anadolu Üniversitesi'nin Eskişehir'in tanıtımına yönelik çok büyük katkıları olmuştur" şeklinde konuştu.

Öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben de bir zamanlar sizlerin bulunduğu sıralardan geçtim. Geçmişe doğru şöyle bir baktığımızda sizlerin şuan sahip olduğunuz imkanlar o zaman pek fazla yoktu. Bizim jenerasyon her iki dönemi de yaşadığı için tabi ki sağlıklı bir karşılaştırma yapabiliyoruz. Devletimizin bize sağladığı imkanlarla alacağımız daha çok yol var. Bugün gelinen noktada, sizlerin ilgi alanlarınızda kendinizi geliştirmeniz ve daha donanımlı yetişmeniz bizleri gerçekten mutlu ediyor, ümit ve heyecan veriyor. Ülkemizin ihtiyacı bu!"

Bu sene Çanakkale Zaferlerinin 100. yılını yaşadıklarını anlatan Vali Tuna, milli duygularımızın özümsenmesi için tarihimizin iyi bilinmesini istedi. Sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çeken Vali Tuna, "Bu ülkenin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine yakinen olup biten her şeyle ilgilenmemiz gerekir. İnsanımızı iyi tanımamız gerekir. Dünyada bugün bile yapılan ve yaşanan çok büyük haksızlıklar var. Türkiye'nin yapılan bu haksızlıklara karşı yapmış olduğu yardımlar var. Biz Türk toplumu olarak bu ülkede birbirimize karşı sevgi, saygı, yardımlaşma içerisindeyiz. Aslında kendi kültürel değerlerimizi bir bütün olarak değerlendirilmemiz lazım. Yakınlarımızı, mahallemizi iyi tanımalıyız. Bazen aynı apartmanda oturanlar bile birbirini tanımıyor. Yapacağımız gönüllük projeleriyle yaşlılarımıza, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve değişik dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık oluşturacak çalışmalara girmek, özellikle sizlerin bu konulara duyarlı olmanız bizim için çok önemli! Sizleri bu yüzden kutluyorum. Bu kulüpleri kurarak binlerce üyelerinizle böyle güzel faaliyetler içinde olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Valilik olarak sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek olacaklarını söyleyen Vali Tuna, kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Fırsat buldukça böyle toplantıların yapılacağını aktaran Vali Tuna, birlik ve beraberlik içerisinde olduklarında her işin üstesinden geleceklerini ifade etti. Türk Dünyası ülkeleri arasında Eskişehir'in artık çok iyi tanındığını anlatan Vali Tuna, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'de 400'e yakın sanatsal ve kültürel birçok etkinliğe başarıyla imza atıldığını kaydetti. Geleceğe yönelik yapılan kalıcı eserlerden de bahseden Vali Tuna, "Sizlerin yaptığı işlerde benim için çok önemli. Gerek mekan sağlanmasında, gerek imkan sağlanmasını konusunda ben, yardımcı olacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

Öğrenci kulüplerinden birbirlerine yardımcı olmalarını isteyen Vali Tuna, "Birbirinizin hakkına ve hukukuna karşı saygılı olun. Her şeye tek taraflı bakmayın. Ülke olarak birbirimizi sevmeliyiz. Toplumsal olaylara karşı duyarlı olalım. Yaşlanan bir nüfusumuz var. Yaşlılarımıza karşı saygılı olalım. Huzur Evleri'nde kalan yaşlılarımızı ziyaret edelim. Yetiştirme Yurtlarında kalan çocuklarımızla vakit geçirelim. Bunlar da sosyal sorumluluk gerektiren projelerdir. Vakit buldukça bizlerde bunları yapmaya çalışıyoruz ama üniversite gençliğinin bu işin içinde olması önemli" diyerek sözlerini noktaladı.

Kahvaltıya Vali Tuna'nın yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Koordinatörü Ömer Kaçmaz ve ilgililer katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Tuna Üniversite Öğrenci Kulüp Temsilcileri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement