Vali Yavuz'dan Seçim Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Vali Yavuz'dan Seçim Açıklaması

Vali Yavuz\'dan Seçim Açıklaması

Muş Valisi Seddar Yavuz, 1 Kasım seçimlerinin Muş’ta huzur ve güven içerisinde gerçekleştiğini, ancak iki sandık başkanına müdahale edildiğini ifade ederek, bununla ilgili de yasal işlemin devam ettiğini kaydetti.

05.11.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Seddar Yavuz, 1 Kasım seçimlerinin Muş'ta huzur ve güven içerisinde gerçekleştiğini, ancak iki sandık başkanına müdahale edildiğini ifade ederek, bununla ilgili de yasal işlemin devam ettiğini kaydetti.

TOBB Sosyal Bilimler Lisesi'ni ziyaret eden Vali Yavuz, burada gazetecilerin seçimle ilgili sorularını cevaplandırdı. Seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Yavuz, iki yerde sandık başkanlarına müdahale edildiğini ve bununla ilgili gerekli yasal işlemlerin devam ettiğini söyledi. Seçimlerde 5 bin 500 güvenlik görevlisinin görev aldığını dile getiren Vali Yavuz, 846 sandıkta 222 bin dolayında seçmenin sandığa gittiğini ve hür iradelerini sandığa yansıttığını belirtti. Devlet olarak en önemli görevlerinin, vatandaşın herhangi bir baskı ve tehdit altında kalmadan özgür ve hür iradesini sandığa yansıtmak olduğunu ifade eden Yavuz, "Bu kapsamda almış olduğumuz tedbirler gerçekten etkili olmuş ve vatandaşımız güvenli bir seçim yaşamıştır. Özellikle güvenli seçimin yapılmasında başta güvenlik birimlerimizi ve sandıkta görev alan güvenlik güçlerimiz ve Muş halkına teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

Bundan böyle Muş'ta huzur ortamının devamı noktasında tedbirlerin artarak devam edeceğini dile getiren Yavuz, "Ümit ediyorum ki demokrasimizin pekişmesi anlamında, gelişmesi ve serpilmesi anlamında 1 Kasım tarihinde yapılan seçimler fevkalade bir demokratik olgunluk içerisinde geçmiştir. Bu olgunluğun artarak devam etmesi en büyük dileğimiz ve temennimizdir. Her bir vatandaşımızın vatandaşlık hakkını ve sorumluluğunu yerine getirmesi en büyük dileğimizdir. Bununla ilgili geçmişte çağrılarda bulunduk" diye konuştu.

7 Haziran seçimleriyle ilgili şikayetlerin olduğunu belirten Vali Yavuz; Bulanık, Varto ve bazı merkez köylerin blok halinde oy kullanıldığını tespit ettiklerini söyleyerek, "Muş ilinde insanlar geçmişte 7 Haziran seçimleri ile ilgili şikayetleri vardı. Sıkıntılar ve sorunlar vardı. Bunlarla ilgili adli takibatımız devam ediyor ve bundan böyle hiç kimse blok halinde oy kullanma cesaretini gösterebileceğini sanmıyorum. Özellikle Varto'da, Bulanık'ta bazı merkez köylerimizde blok halinde oyların kullanıldığını tespit ettik. 7 Haziran seçimlerine ilişkin şu anda adlı takibat devam ediyor. ve bunları bir kaç kişinin el ürünü olduğuna dair de polis kriminal laboratuvarın raporları var. Bu kişilerin yakın zamanda hak ettikleri cezayı göreceklerdir" ifadelerini kullandı.

Muş'ta operasyonlar aralıksız olarak 7 gün 24 saat devam edeceğini de ifade eden Yavuz, "Ta ki terör örgütü mensupları silahlarını gelip bize teslim edinceye kadar net bir şekilde söylüyorum bu şehirde hiçbir şekilde operasyon bitmeyecektir. Sadece bölücü terör örgütü dağ kadrosuna yönelik değil biliyorsunuz. Öz yönetim birimi dahil şehir ve köy komiteleri dahil olmak üzere ve bunların uzantısı olan iş dünyası dahil olmak üzere PKK terör örgütüne yardım yataklık eden, destekleyen ve unvanı, adı her ne olursa olsun operasyonlarımız devam edecek. Biz bu şehirde huzuru ve güveni mutlak surette sağlayacağız. Gördüğünüz gibi vatandaşımızın büyük bir memnuniyeti ve mutluluğu var, çünkü biz vatandaşlarımızı şevketle kucaklarken, vatandaşımızın can ve mal emniyetine kast eden hainlere karşı da gerekli cevabı veriyor ve operasyonlarımızı yapıyoruz. O yüzden buradan herkese bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Lütfen şiddetle aranıza mesafe koyun. Şiddeti bir yöntem olarak belirleyenlere net bir hayır cevabımız olsun. Korkup sinmenin hiçbir faydası olmadığını gördük, test ettik. Dolayısıyla biz vatanını, milletini seven, birlik ve kardeşlikten yana olan tüm halkımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yavuz'dan Seçim Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement