Valilik Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ni, 'Özel Güvenlik Bölgesi' İlan Etti - Son Dakika
Güncel

Valilik Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ni, 'Özel Güvenlik Bölgesi' İlan Etti

Erzurum Valiliği, terör örgütü PKK'nın yol kesme eylemleri yaptığı Şenkaya İlçesi'nde koordinatları açıklanan 32 ayrı noktayı, 'Özel güvenlik bölgesi' ilan etti.

14.08.2015 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Valiliği, terör örgütü PKK'nın yol kesme eylemleri yaptığı  Şenkaya İlçesi'nde koordinatları açıklanan 32 ayrı noktayı, 'Özel güvenlik bölgesi' ilan etti. 17- 31 Ağustos tarihleri arasında 15 gün süreyle 'Özel güvenlik bölgesi' ilan edilen alanlara vatandaşların girmesi, can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla yasaklandı.

Terör olaylarının artması ve PKK'nın yuvalandığı merkezler olarak bilinen Ağrı Dağı ile Tendürek Dağı, Ağrı Valiliği'nin 2 Ağustos, Kağızman'daki Çemçe- Madur bölgesiyle Sarıkamış'taki Boyalı Ormanları 4 Ağustos'tan itibaren15'er gün süreyle 'Geçici Askeri güvenlik bölgesi' ilan edildi.

VALİLİKTEN YAZILI DUYURU

Erzurum Valiliği ise bugün yaptığı yazı açıklamada, son dönemde bölücü terör örgütünün yaptığı terör ve yıldırma eylemlerinin ilde sosyal ve ticari hayatı olumsuz etkilemeye başladığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütünün bölge halkı üzerinde baskı oluşturmak maksadıyla terör eylemlerini arttırma gayretinde olduğu bilinmektedir. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Valiliğimiz öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü tehdit ve saldırıdan korunması maksadıyla, ilimiz sınırları içinde emniyet ve asayiş temin etmek için hukuk kuralları çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.  Bu kapsamda 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, Şenkaya İlçesi mülki sınırları içerisinde bulunan ve aşağıda belirtilen bölgeler 17- 31 Ağustos 2015 tarihleri arasında 15 gün süre ile 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın aşağıda belirtilen bölgelere girmesi can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla yasaklanmıştır."

Valilik açıklamasında, iki bölüm halinde 32 ayrı noktanın koordinatları ile Özel güvenlik Bölgesi içinde kalan mevkilerin bilinen yaygın isimlerinin listesine de yer verildi.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Valilik Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ni, 'Özel Güvenlik Bölgesi' İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement