Van - Başkale'de Sınırda Mahsur Kalan Kaçakları Mehmetçik Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Van - Başkale'de Sınırda Mahsur Kalan Kaçakları Mehmetçik Kurtardı

Van - Başkale\'de Sınırda Mahsur Kalan Kaçakları Mehmetçik Kurtardı

Başkale'de sınırda mahsur kalan kaçakları Mehmetçik kurtardı VAN'ın Başkale İlçesi'nde sınırı yasadışı yollarla geçen ve dağlık alanda kötü hava şartlarıdan dolayı mahsur kalan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 75 Afganistan uyruklu kaçak, Mehmetçik tarafından yapılan operasyonla kurtarıldı.

25.10.2015 14:45

Başkale'de sınırda mahsur kalan kaçakları Mehmetçik kurtardı

VAN'ın Başkale İlçesi'nde sınırı yasadışı yollarla geçen ve dağlık alanda kötü hava şartlarıdan dolayı mahsur kalan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 75 Afganistan uyruklu kaçak, Mehmetçik tarafından yapılan operasyonla kurtarıldı.

Türkiye- İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı Öndersert Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri dün gece termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti yürütürken, bir grubun sınırı yasadışı yollarla geçerek Türkiye topraklarına girdiğini belirledi. Bölgeye operasyon yapan Mehmetçik kötü hava şartlarından dolayı dağlık alanda mahsur kalan aralarında 22 çocuk, 25 kadının da bulunduğu toplam 75 Afganistan uyruklu kaçağı yakaladı. Soğuktan etkilenen çocukları battaniyelere sararak Önderset Hudut Bölüğü'ne getiren askerler, kaçaklara yemek, çay ve süt ikramında bulundu. Daha sonra Başkale Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklar gece Başkale Yatılı İlköğretim Okulu yatakhanesinde misafir edildi. Kaçakların yapılacak işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekleri belirtildi.

2

GÖRRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

-Hastaneye getirilen kaçaklar

-Sağlık kontrolü

- Misafir edildikleri yatakhane

-Kaçakların minibüslere bindirilerek gönderilmesi

Haber-Kamera: Engin ERTÜRK/ BAŞKALE (Van), (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Başkale'de Sınırda Mahsur Kalan Kaçakları Mehmetçik Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement