Kürt Gençleri Askere Kürtçe Şarkılarla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Kürt Gençleri Askere Kürtçe Şarkılarla Uğurlandı

Van'da askerlik şubesi bahçesinde işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen askerler, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

06.11.2015 15:06  Güncelleme: 15:34

Van'da vatani görevlerini yapmak üzere birliklerine uğurlanan gençler, şarkılar eşliğinde halaylar çekerek, asker olmanın heyecanını yaşadı.

ASKERLİK ŞUBESİNİN BAHÇESİNDE TOPLANDILAR

Van'ın İpekyolu ilçesinde 95/4 tertip askerler, askeri birliklerine gitmek için Milli Savunma Bakanlığı İpekyolu İlçesi Askerlik Şubesi Başkanlığına geldi. Askerlik şubesi bahçesinde işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen askerler, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek vatani görevini yapacak olmanın mutluluğunu kutladı.

"BİZİM İÇİN ONUR VE GURUR VERİCİ"

Askerlik şubesindeki işlemelerin ardından aileleriyle vedalaşan Mehmetçik, alkışlar eşliğinde vatani görevlerini yerine getirmek üzere birliklerine uğurlandı. Askere gidecek gençlerden Abdullah Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatani görevi yapmanın her gencin boynunun borcu olduğunu söyledi. Çalışkan, "Hele ki bu ortamda askere gitmek bizim için onur ve gurur verici. Halaylar çekerek eğlendik. Şimdi vatanımızı beklemeye gideceğiz" dedi.

"İNŞALLAH SAĞ SALİM DÖNERLER"

Gençleri askere yolcu etmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirten asker adayı Orhan Serçe'nin amcası Medeni Serçe ise "İnşallah gittikleri gibi sağ salim dönerler ve onları yine törenle karşılarız" dedi.

"ANNELERİN AĞLAMASINI İSTEMİYORUZ"

Oğlunu askere uğurlayan anne Heyifhan Torus da "Askerlerimizi saz eşliğinde halay çekerek gönderiyoruz. İnşallah dönüşlerinde de yine böyle halaylarla karşılarız. Bundan sonra annelerin ağlamasını istemiyoruz. Çocuklarımızı huzurlu bir biçimde askere gönderiyoruz. İnşallah 12 ay sonra yine böyle davul zurnayla karşılarız. Tüm askerlerimize hayırlı görevler diliyoruz" sözlerine yer verdi.


Kürt Gençleri Askere Kürtçe Şarkılarla Uğurlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kürt Gençleri Askere Kürtçe Şarkılarla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • Sadece kürt....: Halk arasında bunlara hain diyoruz...... 6 43 Yanıtla
    GENÇZAZA: O mu hain apo çocuğu olanlarmı hain 13 2 zilan: hain olan sensin bu vatan bekçiliği yapmayan asil hain odur burada kim terör kim vatancı kürt hepsi kendini gösteriyor böyle hiyanetlik olmaz toprağına suyuna bu ülkeye nankörlük yapıyorsun tıpkı pkk gibisin 7 1 koçero: Bizde size amerikan-haçlı taşeronu diyoruz.elinize silah belinize etek giydirenler gelsin. 1 1
  • ali: Boyle vatana lanat olsun yasasin kurt miliyetcileri 8 31 Yanıtla
    Ali Yakar: Behey angut git vatanını bul, sen bu vatanın fosseptik çukurlarına dahi layık olmayan bir haymatlos sun, defol... 2 22 ahum: Ali sayıylamı geliyorsunuz he aliş 1 0
  • Rizeli: Gelin gelin size askeriyeyi dar edecez gelin 6 30 Yanıtla
  • Salo: Yalancı yorumcular sizi .. Askere giden Kürtlerin dükkanlarını yakan siz değilmiydiniz...değildik deyin hadi.. 26 7 Yanıtla
    ............................ : Boşuna çırpınma etekli provakatör o kalabalıkları o hale getirenler sizlerdiniz....artık size yaşam hakkı yok ve yok olup gideceksiniz..... 1 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement