Van'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Van'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Van\'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Van’daki Beşyol Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, 25. günde de demokrasi nöbetini büyük bir coşkuyla sürdürdü.

10.08.2016 10:15

Van'daki Beşyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 25. günde de demokrasi nöbetini büyük bir coşkuyla sürdürdü.

Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimini protesto eden yüzlerce Vanlı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "FETÖ'ye idam", "Dik dur eğilme Vanlılar seninle" sloganları atarak ilk günkü coşku ve heyecanla demokrasi nöbetini devam ettiriyor. Kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bitti" demeyinceye kadar alanları terk etmeyeceklerini belirterek, "Sizler millet olarak bu ülkeyi ve reisi darbecilere yedirmediniz. Millet olarak gerçek anlamda ülkemize, davamıza ve irademize sahip çıktık. Yarın eğer ikinci bir emir gelmezse bu nöbetlerimizi büyük bir coşkuyla burada sonuçlandıracağız" dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, "Van Allah'ın izniyle reisinin yanındadır. Bizler ilk günden beri Cumhurbaşkanımızın da deyimiyle kefenimizle yola çıktık. Hiçbir çapulcuya hiçbir namerde bu devleti ve bu bayrağı, bu cennet memleketi teslim etmeyiz. Onun için arkadaşlar buradayız ve burada kalmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan da, bu meydanda verilen mücadelenin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

YYÜ Teknokent Genel Müdürü Necat Görentaş ve bazı vatandaşlar da birer konuşma yaptı.

Demokrasi nöbeti, gece kılınan Teheccüd namazının ardından yapılan dualarla devam ederken, alanda kılınan sabah namazının ardından vatandaşlar evlerine dağıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement