Van'da "Dillerin Çığlığı" Konseri - Son Dakika
Yerel

Van'da "Dillerin Çığlığı" Konseri

Anka Kültür Sanat Derneği üyeleri, 10 dilde sesledirdikleri şarkılarla, dünyaya ve Türkiye'ye sevgi ve kardeşlik mesajı verdi Koro Şefi Bayat: "Diller üzerinden savaş çıkaranlara karşı verdiğimiz konser, aslında bir protestodur"

09.04.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da faaliyet gösteren Anka Kültür Sanat Derneği (AKSM) üyeleri "Dillerin Çığlığı" adı altında düzenledikleri konserle, 10 farklı dilde şarkılar seslendirdi.

Van Devlet Tiyatrosu Ertuğrul Günay Sahnesi'nde düzenlenen konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Koronun 10 dilde seslendirdiği şarkılar, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

AKSM Başkanı ve aynı zamanda koro şefi Necdet Bayat, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak 10 dilde seslendirdikleri şarkılarla dünyaya ve ülkeye barış, kardeşlik ve sevgi mesajı vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Orta Doğu'da kültürlerin binlerce yıl barış, kardeşlik içinde yaşandığına dikkat çeken Bayat, "Diller üzerinden savaş çıkaranlara karşı verdiğimiz konser aslında bir protestodur. Koroda Arap, Ermeni, Kürt, Türk, Azeri arkadaşlarımız var" dedi.

45 kişiden oluşan koronun Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Arapça, Azerice, İbranice, Lazca, Soranice, Ermenice ve Farsça dillerinde şarkılar seslendirdiğini belirten Bayat, ilk defa bölgede çok dilli ve çok sesli bir konser düzenlediklerini ifade etti.

Bayat, "Konserimiz çok dilli ve çok sesli oldu. Böylece ilk konserimizi verdik. Bunun devamı gelecek. Birçok konser düzenlemeyi planlıyoruz. İlerleyen dönemde konserlerimize 8 dili daha ekleyeceğiz. Ayrıca konsere 4 dinden ilahiler de ekleyerek koromuzu geliştireceğiz" dedi.

Şarkıları beğenerek dinlediklerini belirten vatandaşlar ise bu tür konserlerin sürekli düzenlenmesini istedi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da 'Dillerin Çığlığı' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement