Van'daki 5. Ermeni Ayini - Son Dakika
Güncel

Van'daki 5. Ermeni Ayini

Van\'daki 5. Ermeni Ayini

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Katolik, Ortodoks, Protestan ve Gregoryan mezheplerinden oluşan Haçlı ittifakı Van Akdamar Kilisesi’nde buluşturularak geçmişte bu topraklardaki Haçlı zihniyeti hakimliliğinin mesajı verildi" dedi.

09.09.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Katolik, Ortodoks, Protestan ve Gregoryan mezheplerinden oluşan Haçlı ittifakı Van Akdamar Kilisesi'nde buluşturularak geçmişte bu topraklardaki Haçlı zihniyeti hakimliliğinin mesajı verildi" dedi.

Iğdır'daki Ermeni çetelerince katliama uğramış Türklere ait Anıt Müze önünde basın açıklaması yapan ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Türkiye Ermeni Patriği Genel Vekili Aram Ateşyan'ın Van Akdamar Kilisesi'ndeki beşinci ayinine Rum ve Süryani dini liderleri de davet ederek, Türkiye'ye ve Müslüman halka bu toprakların ilk sahibinin Haçlılar olduğunu mesajını verdiğini ileri sürdü. Gülbey, "Aram Ateşyan bunun gibi mesajları devamlı bilinçli olarak çıktığı televizyon programlarında da vermektedir. Tunceli şehrimizin yüzde 90 nüfusunun devşirme Ermeni olduklarını ve Türkiye'de baskıyla 100 binlerce Ermenin Müslümanlaştırılıp Türk veya Kürtleştirildiklerini söylemektedir. Yahudi din adamlarını davet edip Gazze'de katledilenler için dua etmek ne kadar samimi ise Aram Ateşyan'ın da samimiyeti o kadardır. 24 Nisan 2015 tarihinde Cenevre'de toplanacak olan Dünya Kiliseler Birliğinin küçük bir provası Van Akdamar'da yapılmıştır. 24 Nisan 2015 tarihinde tüm kilise din adamları Dünya Ermeni Ruhani Lideri II. Karekin'in başkanlığında toplanacak olan Dünya Kilise Birliği üyesi tüm kiliseler bir Haçlı zihniyeti sergileyerek sözde Ermeni soykırımını tanıyacaklar ve sözde öldü dedikleri 1,5 milyon Ermeni'yi şehit olarak kabul edip dua edecekler. İşte bunun küçük provası Türkiye Ermeni Patriği Genel Vekili Aram Ateşyan başkanlığında Van Akdamar Kilisesi'nde yapıldı. Van'ın Müslüman halkının bu yaşanan olaylar karşısında bu kadar sesiz kalmasına ve kurulmak istenen bu oyuna tepki göstermemeleri de ayrı incelenmesi gereken bir olaydır. Türkiye, sözde Ermeni soykırımın son yılına doğru ilerlerken bu kadar tavizkar ve hoşgörülü oluşunu art niyetli kuruluşlar ve siyasiler yanlış düşüncelerini hayata geçirmek için kullanabilir. Onun için dikkatli ve uyanık olmalıyız. ASİMDER ve 14 sivil toplum kuruluşu olarak Ermenistan'daki Gök Cami'de (Göy Mescid) de cuma namazı kılmak için talepte bulunduk ama Ermenistan kabul etmedi. Ermenistan ve Ermeniler hoşgörü ve diyalogdan bahsederken samimi değil, hatta ikiyüzlülük yapıyorlar" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'daki 5. Ermeni Ayini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement