Van'daki Jandarma Karakoluna Bombalı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Van'daki Jandarma Karakoluna Bombalı Saldırı

Gevaş ilçesindeki Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığına terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının, intihar saldırısı olup olmadığına ilişkin araştırma sürüyor.

22.08.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gevaş ilçesindeki Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığına terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının, intihar saldırısı olup olmadığına ilişkin araştırma sürüyor.

Dün, patlayıcı yüklü araçla Van-Bitlis karayolundaki komutanlığa gerçekleştirilen saldırının ardından, olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Teröristler tarafından infilak ettirilen bomba yüklü araçtan saçılan parçalar, 200 metrelik alana dağıldı. Karakolun çevresindeki ev ve iş yerleri büyük hasar gördü. Ev ve iş yeri sahipleri, şarapnel ve araç parçalarını temizledi.

Patlamanın ardından ulaşıma kapatılan Van-Bitlis karayolu açıldı.

Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe ve Belediye Başkanı Sinan Hakan, karakolu ve vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Bir anda ev sanki üzerimize yıkıldı"

Karakolun yakınındaki evde oturan Hikmet Susam, yaptığı açıklamada, aniden patlama olduğunu ve kendilerini zorlukla binadan dışarı attıklarını söyledi.

Patlama anında bulaşıkları yıkayan eşi ve kızının mutfağın yıkılan duvarının altında kaldığını belirten Susam, "Oturma odasındaydım. Bir anda ev sanki üzerimize yıkıldı. Toz duman içinde kendimi dışarı attım. Çocukların çıkmadığını fark edince içeri girdim. Eşim ve kızım mutfakta bulaşık yıkıyordu. Onları bulundukları yerden dışarı çıkardım" diye konuştu.

Patlama sırasında annesiyle mutfakta olan Irmak Susam da yıkılan mutfak duvarlarının altında kaldığını, çok korktuğunu, daha sonra babasının kendisini çıkardığını anlattı.

Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığına dün terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'daki Jandarma Karakoluna Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement