Vardar: "Derdimiz Bursa" - Son Dakika
Güncel

Vardar: "Derdimiz Bursa"

Vardar; "Derdimiz Bursa. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'yı 'marka şehir' hedefiyle geleceğe taşımak için çalışıyoruz" dedi.

20.12.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, BUSİAD tarafından düzenlenen 'Yatırım İklimi Açısından Bursa'nın Geleceği' konulu panelde, "Derdimiz Bursa. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'yı 'marka şehir' hedefiyle geleceğe taşımak için çalışıyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, BUSİAD tarafından düzenlenen 'Yatırım İklimi Açısından Bursa'nın Geleceği' konulu panelde, Büyükşehir Belediyesi olarak kentte hayata geçirilen çevre temalı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vardar, Kültürpark'taki BUSİAD salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Bursa'da çalışmaları gerçekleştirilen 1/100000 ölçekli çevre planı çalışmalarını da anlattı. Planın çalışmalarının yoğun katılımla yapıldığını hatırlatan Vardar, "Derdimiz Bursa. Şehrimize dair vizyonu, ortak akılla ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu planda da farklı mesleklerden ve akademisyenlerden çok sayıda katılımla çalışmalar yapıldı" dedi.

Marka şehir Bursa

Planın hukuki aşamada olduğunu ifade eden Vardar, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak çok ciddi bir çalışmayla bu süreci yönettik. Artık şehirler yarışıyor. Ülkesinin önüne geçen şehirler var. New York gibi Fransa gibi, İstanbul da kısmen Türkiye'nin önüne geçebiliyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'yı 'marka şehir' hedefiyle geleceğe taşımak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Vardar, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'da halka rağmen değil halkla birlikte hareket ettiğine işaret eden Vardar, Bursa'nın daha yaşanabilir, daha sağlıklı, daha yeşil bir şehir olması adına çalışmalar yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'nin çevre dostu hizmetlerinden de örnekler paylaşan Vardar, Bursa'nın rahat bir kent olması konusunda tüm vatandaşlardan ve kent dinamiklerinden de katkı beklediklerini dile getirdi.

"Kaliteyi üreten sanayi şehri"

Bursa'nın kaliteyi üreten bir sanayi şehri olduğunu söyleyen BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Günal Baylan da geleceği şekillendiren çalışmaların ortak akılla yürütülmesinin önemine vurgu yaptı, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayat bulan çalışmaların bu konuda rol model olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından 'Yatırım İklimi Açısından Bursa'nın Geleceği' konulu panel gerçekleştirildi. Prof. Dr. Handan Türkoğlu'nun moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Prof. Dr. Mehmet Ocakçı, Bursa Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karademir, Sanayici Ayhan Korgavuş ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Temsilcisi Ali Ekinci çevre ve şehir planlaması konularında deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Panel soru cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vardar: 'Derdimiz Bursa' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement