Varto'da Koyun Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Varto'da Koyun Dağıtımı

Varto\'da Koyun Dağıtımı

Muş’un Varto Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan proje kapsamında 40 besiciye 800 küçükbaş hayvan kuzularıyla birlikte dağıtıldı.

07.12.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan proje kapsamında 40 besiciye 800 küçükbaş hayvan kuzularıyla birlikte dağıtıldı.

İnönü Mahallesi'nde düzenlenen küçükbaş hayvan dağıtımında konuşan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, terör nedeniyle bölgede hayvancılıkta ciddi bir azalma olduğunu söyledi. Çetin, "Varto, hayvancılığın çok ciddi bir şekilde yapılacağı potansiyele sahip bir ilçedir. Bizde kardeşlerimizle bir proje yaptık, daha öncede bir proje yapmıştık. 26 aileye koyun verdik ve çok başarılı oldu. 20 koyun ve 20 kuzuydu. Yeniden 40 aileye 20 koyun ve 20 kuzu veriyoruz. Bazıları doğum yapmamış, on beş gün içinde kuzularlar. Doğu Anadolu Bölgesi coğrafi yapısı, mera alanının geniş olmasıyla Türkiye'de hayvancılık yapmaya en uygun şartları taşıyor. Yaptığımız araştırmalarda ilçede küçük ve büyükbaş hayvanlarda büyük bir azalma olduğunu gördük. Genç kardeşlerimizin meslek edinmesi ve bölgede hayvancılığın gelişmesi için bu projeyi gerçekleştirdik. İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesi için yapılan değerlendirmede, yaklaşık 200 kişi hayvan almak için başvurdu. İlk etapta 26 aileye hane başı 20 koyun ve 20 kuzu olmak üzere toplam 520 koyun, 520 de kuzu dağıttık. İkinci etapta da yine aynı şekilde 40 aileye 20 koyun ve 20 kuzu dağıtımı yapacağız. Şimdiye kadar 66 aileye koyun dağıttık. Ocak-şubat ayında da 3. etap koyun dağıtarak hedeflediğimiz 100 aileye koyun dağıtmış olacağız. Balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Projeden faydalanan ve Tepe köyünden geldiğini söyleyen besici Nurettin Çalışır ise, 20 koyun ve 20 kuzu aldığını belirterek, "Kaymakam Bey'den Allah razı olsun. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. En iyi şekilde hayvanlarıma bakacağım" diye konuştu.

Çaylar köyünden geldiğini söyleyen Hüseyin Demirtaş ise, "Sayın kaymakamıma çok çok teşekkür ediyorum. Böyle yardımlar güzel bir şeydir. 20 koyun ve 20 kuzuyu aldım. Özellikle çoğaltmayı düşünüyorum. emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Koyun Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement