Varto'da Oturma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Varto'da Oturma Eylemi

Muş’un Varto ilçesinde, 7 Ekim’de Kobani’ye destek yürüyüşünde polis kurşunu ile öldüğü iddia edilen Hakan Buksur’un hayatını kaybettiği alanda oturma eylemi yapıldı.

14.10.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto ilçesinde, 7 Ekim'de Kobani'ye destek yürüyüşünde polis kurşunu ile öldüğü iddia edilen Hakan Buksur'un hayatını kaybettiği alanda oturma eylemi yapıldı.

DBP ilçe binası önünde toplanan çok sayıda partili, "Şehid namirin", "Bıji berxwedana Kobané" sloganları ile Buksur'un hayatını kaybettiği caddeye kadar yürüdü. Burada yapılan saygı duruşunun ardında kısa bir konuşma yapan DBP İlçe Başkanı Güven Meşe, Kobané'ye yapılan IŞİD saldırıları ve Kobané'ye destek eylemlerine yapılan devlet şiddetini kınadı. Meşe, "Türk devleti ve AK Parti hükümetine buradan sesleniyoruz, barbar IŞİD çetelerine desteğinizi kesin. Yüzyıllardır sizlerle kardeşlik yapan mazlum Kürt halkıdır. Kürt halkının kardeşlik, barış elini havada bırakmayın. Barbar DAIŞ çetelerden desteğini çekin ve Kobani'ye koridor açın" dedi.

Meşe, her gün saat 11.00'de Buksur'un hayatını kaybettiği alanda oturma eylemi yapacaklarını ifade etti. Yapılan açıklama ardından kitle 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sloganlar eşliğinde dağıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement