Vatandan Uzakta Bir Bayram Daha - Son Dakika
Güncel

Vatandan Uzakta Bir Bayram Daha

İç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Hatay'daki çadır kentte kalan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı vatanlarından uzakta geçirecek olmanın burukluğunu yaşıyor Suriyeli Şahin Doğan: "Türkiye, bayramda da bizi evimizde gibi hissettirmek için et ve hurma dağıtıyor ancak yine de vatanımızı çok.

02.10.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'daki çadır kente sığınan Suriyeliler, vatanlarına ve akrabalarına duydukları özlemle Kurban Bayramı'na girmeye hazırlanıyor.

Yayladağı ilçesindeki konaklama tesisinde 544 çadırdaki 2 bin 806 Suriyeli, bir bayramı daha ülkelerinden uzakta geçirecek olmanın burukluğunu yaşıyor.

Suriye'deki olayların başlamasının ardından Türkiye'de kurulan ilk çadır kent olan tesiste, bayramı 4 yıldır buruk kutlayanlar da var.

Lazkiye'den 3 yıl önce gelip, çadır kente yerleşen Şahin Doğan, AA muhabirine, Türkiye'de 4. kez Kurban Bayramı geçireceğini söyledi.

Bu bayramda da bir an önce olayların bitmesi ve ülkelerine dönebilmeleri için dua ettiklerini belirten Doğan, "Burada her ihtiyacımız karşılanıyor. Sağ olsun Türkiye, bayramda da bizi evimizde gibi hissettirmek için et ve hurma dağıtıyor ancak yine de vatanımızı çok özledik. Artık savaşın bitmesini, evimize, ailemize, akrabalarımızın yanına dönmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Abdulrezzak Kehlavi de (75) geçen yıl İdlib'ten geldiğini, iki oğlundan birinin Suriye'de kaldığını anlattı.

Suriye'de her gün insanların öldüğünü vurgulayan Kehlavi, "Türkiye'den Allah razı olsun. Bize çok iyi bakıyor. Her türlü ihtiyacımızı karşılıyor. Bize sahip çıktılar. Bayram geldi ama benim ülkeme bayram hala gelmedi. Suriye'de insanlar her gün ölüyor. Daha önce bayramlarımız çok güzel geçiyordu. Bayram geldiğinde 3-4 gün iznimiz olurdu. Kurban keser, ailem ve yakınlarımla bayramlaşırdık. İnşallah Suriye'de bu yönetim gider, ülkede huzur olur ve evlerimize döneriz. Yine huzur içerisinde bayramları ülkemizde geçiririz" dedi.

İki yıl önce çocuklarıyla Lazkiye'den gelen Nedime Natura da (73) bayramı ülkelerinden uzakta hüzünle karşıladıklarını söyledi.

Her bayram ülkesi için dua ettiğini belirten Natura, "Bayram çok mutlu geçmiyor. Çünkü ülkemizden uzak bir bayram daha geçiriyorum. Daha önce Suriye'de bayramları çok mutlu geçirirdik. Çocuklar gelir, bayramımızı kutlardı. Çocuklar sevinirdi. Şimdi bize ne bayram, ne sevinç geldi. Bir bayram geliyor, diğeri gidiyor ama değişen bir şey olmuyor" diye konuştu.

Hurma ve et ikramı

Türk yetkililer, çadır kentte kalan Suriyelilere, her çadır için 3 kilogram hurma dağıttı. Bayramda da kişi başına 250 gram et verilecek.

Suriyeliler, dağıtılan fişle, ilçede anlaşma sağlanan 5 kasaptan et alabilecek. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatandan Uzakta Bir Bayram Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement