Ver Elini Osmaneli Projesi' Bebka'ya Teslim Edildi - Son Dakika
Yerel

Ver Elini Osmaneli Projesi' Bebka'ya Teslim Edildi

İstanbul Üniversitesi ortaklığında; Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Bilecik Kültür ve Müze Müdürlüğü, Osmaneli Kaymakamlığı, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ve Osmaneli Halk Eğitim Müdürlüğü’nün iştiraki ile hazırlanan ve İçmeler mevkiinin yeniden tasarlanmasını amaçlayan “Ver Elini Osmaneli” projesi, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BESKA)'na teslim edildi.

01.03.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi ortaklığında; Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Bilecik Kültür ve Müze Müdürlüğü, Osmaneli Kaymakamlığı, Osmaneli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Osmaneli Halk Eğitim Müdürlüğü'nün iştiraki ile hazırlanan ve İçmeler mevkiinin yeniden tasarlanmasını amaçlayan "Ver Elini Osmaneli" projesi, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BESKA)'na teslim edildi.

BEBKA tarafından yayınlanan mali destek programı kırsalda ekonomik gelişim teklif çağrısı kapsamında hazırlanan 875 bin TL bütçeli proje ile, Osmaneli ilçesinin turizm açısından bir cazibe noktası haline gelebilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, ilçedeki turizm faaliyetlerini geliştirerek ve çeşitlendirerek, Osmaneli'nin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması, bölgede yaşayan halka alternatif iş sahası oluşturarak gelir düzeylerinin yükseltilmesi, alternatif turizm kaynaklarına yönelik yapılacak çalışmalarla alternatif turizme ilgi duyan turistlerin ilçeyi daha çok ziyaret etmesinin sağlanmış olacağı belirtildi. BEBKA tarafından finanse edilecek proje kabul edildiği takdirde, İçmeler mevki yeniden tasarlanacak. Bu kapsamda; İçmeler mevkiine gelen ziyaretçilerin konaklaması için 35 metrekarelik 9 adet ahşap görünümlü yapılan prefabrik pansiyonlar konulacak, 205 metrekarelik ahşap görünümlü yapılan prefabrik alımı yapılarak 5 bölümlü hediyelik ürün satış ofisleri oluşturulacak. İçmeler mevkii, doğal dinlenme yeri ve piknik alanı şeklinde düzenlenecektir, en az 6 adet barbekü ve ormancı masalı çardak konulacak, ayrıca Sakarya nehri üzerinde bot, kano ve belirlenecek parkurlarda ATV turları düzenlenip ilçede turizm aktiviteleri en üst düzeyde gerçekleştirilecek.

Proje ile ilgili bir değerlendirme yapan Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, bir yıldır hazırlık çalışmaları devam eden projenin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen proje ortaklarına teşekkür ederek "Projenin haziran ayında kabul görmesiyle birlikte bir yıllık süreç içerisinde turizm alanında büyük gelişmeler yaşanacak, ilçe merkezimiz de bundan büyük pay alacaktır" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ver Elini Osmaneli Projesi' Bebka'ya Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement