Viranşehir'de Mevsimlik İşçi Çocuklarının Yüzü Güldü - Son Dakika
Yerel

Viranşehir'de Mevsimlik İşçi Çocuklarının Yüzü Güldü

Viranşehir\'de Mevsimlik İşçi Çocuklarının Yüzü Güldü

Viranşehir’de mevsimlik tarım işçisi aile ve çocuklarına yönelik çalışma yürüten Hayata Destek Derneği, Selahaddin Eyyübi İlkokulu ve Anaokulu’nda 2 ay boyunca yapmış olduğu çalışmaları sene sonu etkinliğiyle tamamladı.

05.01.2016 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir'de mevsimlik tarım işçisi aile ve çocuklarına yönelik çalışma yürüten Hayata Destek Derneği, Selahaddin Eyyübi İlkokulu ve Anaokulu'nda 2 ay boyunca yapmış olduğu çalışmaları sene sonu etkinliğiyle tamamladı.

2012 yılından bu yana mevsimlik gezici tarımda çocuk İşçiliği farkındalık programı kapsamında Viranşehir'de faaliyet yürüten Hayata Destek Derneği, Şırnak Mahallesinde bulunan Selahattin Eyyubi Anaokulu'nda 2 aylık çalışmalarını etkinliklerle sonlandırdı. Selahattin Eyyubi Anaokulu'ndaki düzenlenen sene sonu Etkinliği'ne Viranşehir Kaymakamlığı Proje Ofisi Sorumlusu Fethi Üncal, Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Mehmet Yaman ve Nedim Özkan, Harran Üniversitesinden Doç. Dr. Sedat Benek ve Viranşehir Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezinden Medine Arda katıldı. 2 ay boyunca birbirinden güzel eserlere imza atan çocuklar, Sene sonu Etkinliği'nde emeklerini ve başarılarını öğretmenleri, aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Sene sonu kapanış etkinliğinde açıklama yapan Hayata Destek Derneği Saha Sorumlusu Ömer Özdemir, Viranşehir'de 2 aylık çalışma sonucunda mevsimlik tarım işçisi çocuklarla birlikte bilgi sahibi olmanın yanı sıra el işi becerileri ile birbirinden güzel eserlere imza attıklarını kaydetti. Hayata Destek Derneği olarak 2012 yılından itibaren Mevsimlik Tarım işçisi çocuklar ve Aileleriyle birlikte göç yoluna girdiklerini ifade eden Özdemir "Mevsimlik tarım işçiliği hem yaşam koşulları olarak hem de çocuk ihmali olarak çok zor bir iştir.2012 yılından itibaren Düzce ve Ordu'da tarım işçisi çocuklara psiko-sosyal destek çalışması ve Kadınlara ise eğitici farkındalık oluşturucu bilinç uyandırıcı eğitimler vermekteyiz. Mevsimlik tarım işçisi aile ve çocuklarının yaşam koşullarını iyileştirebilmek için de yerel yönetimlerle görüşüyoruz. Bu bağlamda Viranşehir'e de gelerek Anaokulu ve İlkokul çocuklarına 2 eğitmen eşliğinde 2 aylık bir çalışma sergiledik" diye konuştu. Viranşehir Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal, Hayata Destek Derneği yetkililerine teşekkür ederek, "Viranşehir'in en büyük sorunlarından biri şüphesiz Mevsimlik işçilik ve bu işçilerin çocuklarının eğitim sorunudur. İlçemizde hem ilçe içi hem de ilçe dışı mevsimlik göçler yaşanmaktadır. Bu göçlerden dolayı öğrencilerimiz sağlıklı bir eğitim hizmeti alamıyorlar. Kaymakamımız Sayın Dr Huzeyfe Cİter bu sorunla yakından ilgileniyor. Özellikle eğitim camiası konu ile ilgili yaşanılan sorunları Sayın Kaymakamımıza sunuyorlar. Mevsimlik göçten dolayı çocuklarımızın mağdur olmaması için Sayın Kaymakamımızla projeler geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Hayata Destek Derneği'nin önümüzdeki dönem içinde Viranşehir'de faaliyet yürütmeye devam edeceği öğrenildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Viranşehir'de Mevsimlik İşçi Çocuklarının Yüzü Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement