Viranşehir'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Viranşehir'de Nevruz Kutlamaları

Viranşehir\'de Nevruz Kutlamaları

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde on binlerin katılımıyla kutlanan Nevruz Bayramı, sanatçı Serhado’nun müzik dinletisiyle sona erdi.

18.03.2014 20:06

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde on binlerin katılımıyla kutlanan Nevruz Bayramı, sanatçı Serhado'nun müzik dinletisiyle sona erdi.

Viranşehir'de öğlen saatlerinde saygı duruşu ile başlayan Nevroz kutlamalarına BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, AP Eski Parlementeri Feleknaz Uca, BDP Urfa Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Leyla Akça, BDP Urfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, BDP Viranşehir Belediye Eş Başkan Adayları Emrullah Cin ve Filiz Yılmaz katıldı. Nevruz ateşinin yakılmasının ardından konuşmalar yapıldı.

Alandakilerin Nevruzunu kutlayan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "Tüm özgürlük tutsakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Nevrozunu kutluyorum" diyerek konuşmasına başladı. 30 Mart yerel seçimlerini hatırlatan Ayhan, "Bu seçimin iki tarafı vardır. Biri rantçılar, diğeri ise mazlumlar ve sizlersiniz. Bu seçim barış ve özgürlüğün seçimidir. 15 yıl önce Viranşehir'de belediyeyi çetecilerden aldık. Bu halk hiçbir zaman onların yalanlarına aldanmadı ve aldanmayacaktır. Bunu herkes bilsin. Her geçen gün partimiz büyüyüp güçleniyor. AK Parti bundan korkuyor. Bakan ve milletvekillerini buraya göndererek bu halkın oylarını satın almaya çalışıyorlar. Bu halkın vicdanı ve imanı vardır. Bu halk hiçbir şekilde oylarını bu hırsızlara satmayacaktır. Kendi kimliğine ve onuruna sahip çıkacaktır. Tüm sorunlarımızı barış ve kardeşlik içinde çözmekten yanayız. Dilimizi ve kültürümüzü özgürce yaşamak istiyoruz. Buna hiç kimse engel olamaz. Urfa'da öyle bir tarih yazacağız ki başbakan ve vekilleri bir daha Urfa'ya gelemeyecektir" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, seçimlerde herkesin bir yönetici gibi çalışması gerektiğine vurgu yaparak, çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından kutlamalar sanatçıların ezgileriyle son buldu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Viranşehir'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement