Viranşehir ve Kahta'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Viranşehir ve Kahta'da Nevruz Kutlaması

Viranşehir ve Kahta\'da Nevruz Kutlaması

Viranşehir ve Kahta'da nevruz kutlaması Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Adıyaman'ın Kahta ilçelerinde nevruz kutlamaları yapıldı.

18.03.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir ve Kahta'da nevruz kutlaması

Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Adıyaman'ın Kahta ilçelerinde nevruz kutlamaları yapıldı. İki ilçede yapılan kutlamalara katılan binlerce kişi, türküler eşliğinde halay çekip, nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Viranşehir'in Şırnak Mahallesi'ndeki boş alanda HDP ve DBP tarafından düzenlenen nevruz kutlamalarına yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Polisin üst araması yapmasının ardından alana alınanlar, sık sık Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı. Aralarında Suriyeliler'in de bulunduğu sanatçıların seslendirdiği Kürtçe türküler eşliğinde halay çekerek eğlenen kalabalık, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı. Kutlamalara katılan ve kalabalığa konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı, "Bu halkın mücadelesiyle söz veriyoruz; 2016 nevruz kutlamalarında Sayın Öcalan aramızda olacak. Türk, Arap, Kürt bu coğrafyada kimliği, inancı ne olursa olsun bu topraklarda kardeşçe, birlikte ve özgürce yaşayacağız" dedi.

Polisin yoğun önlem aldığı ve 4 saat süren kutlamalar olaysız sona erdi.

KAHTA'DA GERGİNLİK ÖNLENDİ

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde yapılan kutlamalara ise yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken ve nevruz ateşinin üzerinden atlayan kalabalık sık sık PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı. Kutlamalar sırasında kalabalıkta yer alan 2 kişinin polislerle tartışması kısa süreli gerginliğe yol açtı. Alanda bulunan HDP'li yöneticiler grup ile polisi birbirinden ayırarak gerginliğin büyümesini önledi. Bu sırada kutlama alanına yakın bir noktada duyulan ve tedirginliğe yol açan patlamanın ise bir kamyonun lastiğinin patlamasından kaynaklandığının anlaşılması herkesi rahatlattı.

Kutlamalara katılan ve kalabalığa konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı aşacağını ve AK Parti'nin bundan korktuğunu söyledi.

Ayhan'ın konuşmasının ardından bir süre daha halay çeken kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Viranşehir ve Kahta'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • memet: dogru soledin de oyle demende biraz agir olmadi mi 0 0 Yanıtla

Advertisement