Yaban Hayatının Korunması - Son Dakika
Yerel

Yaban Hayatının Korunması

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Koruma Kontrol Şube Müdürü Akbaş: "İlkokul düzeyinde yaban hayatının ve doğal kaynakların korunmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak bir çalışma yapılmaktadır"

18.12.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Koruma Kontrol Şube Müdürü Sebati Nur Akbaş, yaban hayatının korunması için eğitim çalışmalarının ilköğretim düzeyinde başlaması gerektiğini söyledi.

Akbaş, Şube Müdürü Said Karaman, Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan ile birlikte Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'u ziyaret etti.

Akbaş, ziyarette yaptığı konuşmada, yaban hayatı ve doğal ortamların korunması için fahri av müfettişlerinin karşılık beklemeden çalıştığını belirtti.

Her bölgenin kendisine has bir avlanma şekli bulunduğunu anımsatan Akbaş, hedeflerinin yasak avlanma ile birlikte doğal alanları kirleten ve tahrip eden herkeslede mücadele etmek olduğunu kaydetti.

Nesli tehlikede olan ve o bölgeye has yetişen yaban türlerinin geliştirilmesi içinde çalıştıklarını dile getiren Akbaş, şunları kaydetti:

"Elbistan bölgesinde yaban hayatının korunması için gönüllü desteği hat safhadadır. Biz bu insanlara herhangi bir ödenek veremiyoruz. Ama bu insanlar gönüllü olarak doğanın ve yaban hayatının korunması için büyük mücadele veriyorlar. Son bir kaç aylık çalışmalarına bakıldığında, Türkiye genelinde örnek olacak düzeyle yasak avlanmayla ilgili çalışma yapılmıştır. Bunun yanı sıra, ilkokul düzeyinde yaban hayatının ve doğal kaynakların korunmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak bir çalışma yapılmaktadır. Küçük yaşlarda çocuklara bu bilinçlendirmenin yapılması, bu kaynakların korunmasının öneminin anlatılması lazım. Üreme ve büyüme döneminde yapılan yasa dışı avlanma azalır. Koruma ve eğitim birlikte devam ederse yaban hayatını başarılı bir şekilde geliştiririz."

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise coğrafi yapısı itibariyle sürekli büyüyen ve gelişen bir yer olarak nitelendirdiği Elbistan'da, bu gelişmeyi sağlarken de doğayı korumanın çok önemli olduğunu kaydetti.

Doğal yaşamın insanlara sunduğu kaynakların korunması gerektiğine işaret eden Akkoyun, "Devlet olarak kurumlarımızın bu konuda yasalara bağlı olarak görevleri var. Bizim toplum olarak yaban hayatının ve doğal ortamların korunması için bilinçli olmamız ve bu bilincin geliştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaban Hayatının Korunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement