Yabancı Öğrenciler Oltu'ya Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrenciler Oltu'ya Hayran Kaldı

Yabancı Öğrenciler Oltu\'ya Hayran Kaldı

Atatürk Üniversitesi’nde eğitim gören 33 ülkeden 70 öğrenci Oltu’daki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

05.06.2016 10:52

Atatürk Üniversitesi'nde eğitim gören 33 ülkeden 70 öğrenci Oltu'daki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği'nin katkı sağladığı gezi kapsamında öğrenciler Oltu'daki tarihi ve turistik merkezleri gezerek incelemeler yaptı.

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği Oltu İlçe Başkanı Hikmet Şahin, Atatürk Üniversitesi akraba toplulukları kapsamında öğrencilerimi Oltu'da ağırladıklarını belirterek, "Kendi kültürümüzü, ananelerimizi, birliğimizi beraberce yaşamaya ve yaşatmaya karar verdik. Oltu'daki sosyal, kültürel ve tarihi eserlerimizi öğrencilerimiz ve akraba topluluklarıyla birlikte gezdik gezerken de yaşamaya çalıştık. Tarihimizi, kültürümüzü bu çerçevede bize destek olan akraba toplulukları ve öğrencilerimiz bizleri onurlandırdılar. Bu tür etkinlikleri çok sık yapıp birbirimizi daha iyi tanıyıp daha çok sosyal faaliyetlerin içerisinde bulunacağız" dedi.

ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş ise, program hakkkında bilgi vererek şunları söyledi: "Başbakanlık Türk ve Yurdışı Akraba Topluluğu Daire Başkanlığı ile Erzurum Şehir ve Kültür Araştırma Derneği'nin birlikte yürüttükleri bir proje ile Uluslararası Öğrenciler Akademisi dünyanın 172 ülkesinden şehrimizde okuyan uluslararası öğrencilerimizi hem akademik hem de sosyal katkıda bulunmak amacı ile akademi çerçevesinde gezi düzenleniyor. Daha önce Ankara ve Uzundere'de gezilerimiz olmuştu bugün de Oltu ve Narman peri bacalarını ziyaretlerimiz oldu. Bu iki ilçemizde hem okçuluk talimlerimiz oldu hem de tarihi ve kültürel gezilerimiz oldu. Öğrencilerimiz bu gezilerden oldukça keyif alıyorlar. Şehrimizi tanıtmak için bu tür etkinlikler hayli önemli."

Oltu Kalesi, Tarihi Aslan Paşa Camii, Oltu Taşı imalathaneleri dolaşan yabancı uyruklu öğrenciler, Oltu'daki tarihi ve kültürel yerlerin çok güzel olduğunu belirtti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrenciler Oltu'ya Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement