Yabancı Öğrenciler Tekkeköy'de - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrenciler Tekkeköy'de

Yabancı Öğrenciler Tekkeköy\'de

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius çift taraflı proje kapsamında “Talk 2 Me” adlı projesi ile bu programa dahil olan Samsun Tekkeköy İlçesi Gökçe Karaoğlan Ortaokulu, Bulgaristan’ın Burgaz şehri Aytos kasabasından gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

04.06.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius çift taraflı proje kapsamında "Talk 2 Me" adlı projesi ile bu programa dahil olan Samsun Tekkeköy İlçesi Gökçe Karaoğlan Ortaokulu, Bulgaristan'ın Burgaz şehri Aytos kasabasından gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

Bu kapsamda 21 öğrenci ve 4 öğretmen ilk olarak Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük'ü ve ardından Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ı makamında ziyaret etti. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bu ve bu tip projeler iki farklı ülke insanını birbirine daha da yakınlaştırmaktadır. Ülkeler arasında sıcak ilişkiler ve köprüler kurmaktadır. Dışarıdan gelen misafirlerimize kültürümüzü ve değerlerimizi iyice anlatma fırsatıdır. Aynı zamanda ilimizin ve ilçemizin tanıtımı yönünden büyük önem taşımaktadır. Bulgar misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan büyük gurur ve onur duyduk" dedi.

Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük misafirlerle İngilizce sohbet etti. Çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerin ardından Bulgar misafirlerin memnuniyeti gözlerden kaçmadı.

Okul Müdürü Güven Bostancı, "23 bin euroluk proje kapsamında, okulda ders içi etkinliklere ilaveten misafirlerimize ilçemizin tarihi, doğal ve turistlik yerleri ile Samsun'un tarihi ve turistik yerlerini, müzeleri, Amasya'daki tarihi Kral Mezarları ve müzeleri gezdireceğiz" açıklamasında bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrenciler Tekkeköy'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement