Yabancı Ülke ve Kuruluşlara Yapılacak Savunma Amaçlı Yardımlar - Son Dakika
Ekonomi

Yabancı Ülke ve Kuruluşlara Yapılacak Savunma Amaçlı Yardımlar

Yabancı Ülke ve Kuruluşlara Yapılacak Savunma Amaçlı Yardımlar

Yabancı ülke ve kuruluşlara yapılacak savunma ve güvenlik amaçlı hibe ve yardım ödemelerine ilişkin esaslar yeniden düzenlendi.

09.08.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yabancı ülke ve kuruluşlara yapılacak savunma ve güvenlik amaçlı hibe ve yardım ödemelerine ilişkin esaslar yeniden düzenlendi. Buna göre yabancı ülke ve kuruluşlara yapılacak yardım faaliyetlerinin başka kamu kurumları aracılığıyla yürütülmesine karar verilmesi halinde Milli Savunma Bakanlığı bütçesinde yer alan ödenek, bu kurumlara aktarma veya tahakkuk işlemiyle transfer edilecek.

Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın Yabancı Ülke ve Kuruluşlara Yapılacak Savunma ve Güvenlik Amaçlı Hibe ve Yardım Ödemelerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün itibarıyla yürürlüğe giren değişiklik ile yönetmeliğe "yardım faaliyeti" tanımı eklendi. Yönetmelikte yardım faaliyeti, yabancı ülke ve kuruluşlara yapılacak nakdi veya ayni hibe ve yardım kapsamında mal ve hizmet alımı ile yapım işlerini kapsayacak şekilde düzenlendi.

Yönetmeliğin "ödeneğin kullanılması" ile ilgili 6. maddesine fıkra eklendi. Buna göre yardım faaliyetlerinin başka kamu kurumları aracılığıyla yürütülmesine karar verilmesi halinde Milli Savunma Bakanlığı bütçesinde yer alan ödenek, ilgili yıl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunundaki hükümler çerçevesinde bu kurumlara aktarma veya tahakkuk işlemiyle transfer edilecek.

-NAKDİ HİBE VE YARDIMLAR-

Yönetmeliğin "nakdi hibe ve yardımları" ile ilgili 7. maddesinde de değişiklik yapıldı. Bu çerçevede nakdi hibe ve yardımlar, anlaşma hükümlerinde belirtilmesi halinde, hibe ve yardım yapılan ülkenin Türkiye'den tedarik edecekleri mal, hizmet ve yurtdışında gerçekleştirilecek yapım işlerinin bedeli ile bu yapım işlerine ilişkin Türkiye'nin yanı sıra ilgili ülke veya üçüncü ülkeden tedarik edecekleri mal ve hizmet bedelinin bir kısmının veya tamamının karşılanması maksadıyla da kullanılabilecek. Yardım faaliyetlerinin başka kamu kurumları aracılığıyla yürütüldüğü durumlarda; tüm işlemler, kaynağın transfer edildiği kurumun mevzuatına göre ve ilgili ülkeyle yapılan anlaşma kapsamında yürütülecek. Ödemelere ait bilgi ve belgeler ilgili kurum tarafından muhafaza edilecek, aktarılan kaynağın kullanım durumu yardım faaliyeti tamamlanana kadar altı aylık periyotlarla Milli Savunma Bakanlığına bildirilecek. Yardım faaliyetlerinin tamamlanmasını müteakip artan kaynak, genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere Milli Savunma Bakanlığı merkez muhasebe birimi hesabına aktarılacak.

Yönetmelik hükümlerini Milli Savunma Bakanı ve Maliye Bakanı birlikte yürütecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Yabancı Ülke ve Kuruluşlara Yapılacak Savunma Amaçlı Yardımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement