Yağış Azlığının Hububat Üretimine Etkisi - Son Dakika
Yerel

Yağış Azlığının Hububat Üretimine Etkisi

Uşak Ziraat Odası Başkanı Mıdık: "Etkili olan kuraklık nedeniyle hububatta önceki yıllara göre yüzde elliye varan ürün kaybı yaşanacak"

24.04.2014 14:16

Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, "Etkili olan kuraklık nedeniyle hububatta önceki yıllara göre yüzde elliye varan ürün kaybı yaşanacak" dedi.

Mıdık, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl karşılaşılan yağış azlığının tarım arazileri üzerinde ciddi etkileri olacağını savundu. Özellikle hububat üretiminde sıkıntının endişe verici boyutlara ulaşmasının beklendiğini ifade eden Nafiz Mıdık, bu yılın çiftçi için "kara yıl" olduğunu savundı.

Mıdık, "Tarlalarda ürünler perişan olmuş. Özellikle buğday ve arpa da yüzde ellinin üzerinde ürün kaybı var. Tütün, şeker pancarı, mısır gibi ürünlerde de sıkıntı var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Uşak'ta eylül-nisan arası metrekareye yağış ortalamasının 440 kilogram olduğunu, bu yıl 245 kilogram yağış düştüğünü kaydeden Mıdık şunları söyledi:

"Yağış yüzde elli azaldı. Kar neredeyse hiç yağmadı. Göller boşaldı çiftçi sulama yapamaz hale geldi. Bu noktadan sonra yağış olsa bile buğday ve arpa gibi ürünleri etkilemez. Etkili olan kuraklık nedeniyle hububatta önceki yıllara göre yüzde elliye varan ürün kaybı yaşanacak." - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yağış Azlığının Hububat Üretimine Etkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement