Yalova'da Susuzluk Tedbirleri Alınmaya Devam Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Susuzluk Tedbirleri Alınmaya Devam Ediliyor

Yalova\'da Susuzluk Tedbirleri Alınmaya Devam Ediliyor

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, bütün kaynakları Gökçe barajına bağladıklarını, buna rağmen ilin su ihtiyacının ancak yüzde 50’sinin karşılanabildiğini söyledi.

18.09.2014 12:04

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, bütün kaynakları Gökçe barajına bağladıklarını, buna rağmen ilin su ihtiyacının ancak yüzde 50'sinin karşılanabildiğini söyledi.

Kurtköy deresinin Gökçe barajına bağlanmasından sonra DSİ tarafından açılan su kuyularından da baraja su basılmaya başlandı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Ortaburun göletinin ise 10-12 gün içerisinde baraja su vermeye başlayacağını açıkladı. Nergiz, "Yalova'da açılan bütün kuyular şu anda devreye girdi. Ortaburun göletinin de 10-12 güne kadar devreye girmesi için çalışıyoruz. Kurtköy derivasyon hattı şu anda baraja akıyor. Cumartesi günü itibar ile de arıtmaya akmaya başlayacak. Şu nda bütün bağlantılar tamamlandı. Haydariye tarafından gelen Elmalı deresinin suyu da sözleşme gereği eylül ve mayıs aylarında Gökçe barajına akacak. Ama çok verimli değil. Şu anda bağlanan kaynaklarla Yalova'nın su ihtiyacının sadece yüzde 50'sini karşılıyoruz. Fakat ilin şebekesinde sıkıntı var. Biz şu anda Yalova merkeze 200 bin kişiye yetecek kadar su veriyoruz. Bundan önce 400 bin kişiye yetecek su veriyorduk. Buna rağmen su ihtiyacını karşılayamıyoruz. Şebekede bu denli büyük bir kayıp ve kaçak var. Biz Yalova'ya yetecek kadar suyu Yalova Belediyesi'ne ait depolara ulaştırıyoruz. Belediyeler suyu şebekelerde kaybettikleri için kesinti yapıyorlar" şeklinde konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova'da Susuzluk Tedbirleri Alınmaya Devam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement