Yalova'daki Su Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Yalova'daki Su Sıkıntısı

Yalova\'daki Su Sıkıntısı

Belediye Başkanı Salman: "Yapılan tüm çalışmalara rağmen öncelikli olarak Yalova halkının su tüketimine dikkat etmesi gerekiyor.

09.09.2014 15:34

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Yapılan tüm çalışmalara rağmen öncelikli olarak Yalova halkının su tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Şu an ülke değil dünya standartlarının üzerinde su kullanıyoruz" dedi.

Salman, kentte yaşanan su sıkıntısı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, su sorunun 3 aylık bir sorun olmadığını söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ), Yalova Belediyesi, Yeşil Körfez Su Birliği tarafından ortaklaşa alınan kararlara belediye olarak maddi katkının yanı sıra ekip ve ekipman desteğinde bulunduğunu belirten Salman, şunları kaydetti:

"Acil olan 4 gündem maddesinin bir kısmı hayata geçti. DSİ'ye yapılması için yetki verilen ve yaklaşık 5 milyon liralık maliyeti belediyemiz tarafından üstlenilen Kurtköy derivasyon hattı 10 Eylül'de tamamlanıyor. Buradan yağışlara göre saniyede 100-150 litre arası su girişi bekliyoruz. DSİ ile 25 su kuyusu açıldı. 15'i verimli çıktı. Bu 15 kuyudan saniyede 240 litre su hesaplıyoruz. Şu an sondajlar yapıldı. İshale ve enerji nakil hatları belediye ve ilgili kurumlar tarafından tamamlandı. Pompalar DSİ tarafından temin edildi. Montajlar 15 Eylül'e kadar tamamlanacak. Şuan Kaytazdere'de 1, Altınova'da 4, Kadıköy'de 1 tane olmak üzere 6 tanesi faaliyette. Gökçe Barajı'nın su alma yapısının altında kalan ve ölü hacim olarak adlandırılan kısımda 10 günlük su var. Yeşil Körfez Su Birliği temaslarıyla Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresinden (BUSKİ) alacağımız pompayla ölü hacmi kullanacağız."

Suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini sözlerine ekleyen Salman, "Yapılan tüm çalışmalara rağmen öncelikli olarak Yalova halkının su tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Şuan ülke değil dünya standartlarının üzerinde su kullanıyoruz. Yapılan çalışmaların anlamlı olması için suyu bilinçli tüketmemiz gerekiyor. Maalesef şuan barajdan çıkışı yapılan suyun yüzde 60 kayıp ve kaçak. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'daki Su Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement