Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) yönetim kurulu üyeleriyle doğu sahil bandında incelemelerde bulundu.

20.09.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) yönetim kurulu üyeleriyle doğu sahil bandında incelemelerde bulundu.

Bölgede yapılan çalışmaları oda başkanlarına anlatan Salman, Yalova ile Çiftlikköy'ün sahil bağlantısı için yaptığı girişimler hakkında da bilgiler verdi.

Yalova Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin ve yönetim kurulu üyeleri ile doğu sahil bandı üzerinde yürütülen çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Vefa Salman, Yürüyen Köşk'ün de içinde bulunduğu sahil bandının bambaşka bir görünüme kavuşacağını belirtti.

Salman'ın bu yönde yapmış olduğu girişimlerin sonuna kadar destekçisi olduklarını belirten Çetin, bu konuda üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.

Yalova ve Çiftlikköy'ün birbirine bağlanmasının sadece doğu sahil bandını hareketlendirmeyeceğini aynı zamanda ticari hayata da katkı sağlayacağına dikkati çeken Çetin, şöyle konuştu:

"YESOB olarak Altınova'dan Armutlu'ya kadar ticaretle uğraşan her esnafımız bizim üyemiz ve onların yararına olacak her çalışmanın destekçisiyiz. Bu konuda da belediye başkanımızın yapmış olduğu hamle çok doğru ve yerinde bir hamle. Askeri kampın bulunduğu plajın bağlantısı uzun yıllardır gündeme geliyor. Ancak bu zamana kadar bir sonuç alınamadı. İçinde bulunduğumuz dönemde askeri okullar bile şehir içinde kaldığı için kapatılıyorken kentimiz için önemli bir adım olacak sahil bandının yaya trafiğine açılması çok da zor olmamalı. Bu konuda yetkililerin olumlu yaklaşacağını umut ediyoruz. Bu konuda girişimlerde bulunan, çalışmalar yapan Belediye Başkanımız Vefa Salman'ın yanındayız ve destekçisiyiz. Esnaf Odaları Birliği olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız."

-Yağmur kanallarında temizlik çalışması

Yalova Belediyesi Su Kanal Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, yoğun yağış ve sonbahar mevsimi öncesi oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla yağmur suyu kanallarının temizlik çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, son 8 ay içerinde yaklaşık 18 bin 500 metre yağmur suyu kanal temizliği yapıldığını belirterek, "Göreve geldiğimiz 2014 yılında 18 bin 600 metre olan yağmur suyu drenaj hattı iki yıl içerisinde 25 bin metre seviyelerine ulaşmıştır. Söz konusu yeni yağmur suyu hat yapım çalışmalarımız hali hazırda devam ediyor. Bakım onarım çalışmalarımızı da kendi ekiplerimizle beraber sürdürüyoruz. Altyapı hizmetlerini var gücümüzle modernize etmeye devam edeceğiz." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement