Yalova "Kâğıt Müzesi" İle De Marka Olacak - Son Dakika
Güncel

Yalova "Kâğıt Müzesi" İle De Marka Olacak

Toplantıda bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; Selüloz ve Kâğıt Sanayi Vakfı Başkanı Erdal Sükan ve vakıf üyelerini Yalova'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

29.05.2015 17:12

Aralarında İpek Kağıt'ın da bulunduğu, Türkiye kâğıt sektörünün öncü kuruluş temsilcilerinin oluşturduğu Selüloz ve Kâğıt Sanayi Vakfı Üyeleri Yalova Belediyesi İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi'nde buluştu.

Salman; "İlk kağıt üretim merkezi olan Yalova'ya marka değeri katmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Müzenin ziyaretçi sayısı 2015 Mart ayı itibariyle 100 bini aştı. Bu sayının yaklaşık 50 bini şehir dışından, 8 bini de yurtdışından geldi. Yalova, kağıt müzesiyle de marka olacak" dedi.

Başkan Salman, Yalova'nın kültürel ve coğrafik değerleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi, şehrin gelişimi ve belediye projeleri hakkındaki soruları yanıtladı.

Müze ve içinde yer alan kağıt atölyesinin gezilmesinin ardından; Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı Üyeleri'nden Yalova'da faaliyet gösteren Eczacıbaşı kuruluşu İpek Kağıt, Olmuksan-International Paper, Marmara Kağıt ve Ambalaj, Modern Karton, Kahramanmaraş Kağıt Sanayi, Hayat Kimya, Muratlı Karton Kağıt Sanayi, Pehlivanoğlu Kağıt ve Ambalaj Sanayi, Halkalı Kağıt ve Karton Sanayi temsilcilerinin katılımıyla Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı Başkanı Erdal Sükan'a ve kağıt sektörünün öncü kuruluşlarının temsilcilerine günün anısına özel, müze bünyesinde üretilmiş kağıttan yapılan belgeler ve şükran plaketlerini verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalova 'Kâğıt Müzesi' İle De Marka Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement