Yalova'nın 3 Günlük Suyu Kaldı - Son Dakika
Güncel

Yalova'nın 3 Günlük Suyu Kaldı

Yalova\'nın 3 Günlük Suyu Kaldı

Yalova, Türkiye tarihinde suyu tamamen tükenen ilk şehir olmaya hazırlanıyor.

06.09.2014 14:22

Yalova, Türkiye tarihinde suyu tamamen tükenen ilk şehir olmaya hazırlanıyor. Şu anda 3 günlük suyu kalan Yalova'nın suyu salı günü itibarı ile tamamen tükenecek.

Yalova, aylardır süren kuraklığa yenik düştü. Bir dönem İstanbul ve Kocaeli illerine susuz kaldığı zamanlarda su sağlayan Yalova'nın suyu 3 gün içerisinde tamamen tükenecek. Susuzluğun pençesinde kıvranan Yalova'da Kurtköy deresinden baraja aktarılacak su ve kuyulardan yapılacak takviyeler, ilin su ihtiyacının dörtte birine dahi cevap verebilecek miktarda değil. Beklenen yağışların bir türlü yağmadığı Yalova, Türkiye tarihinde suyu tamamen tükenen ilk il olmaya hazırlanıyor.

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Biz tedbir alıyoruz. Şu anda Ortaburun göletiyle ilgili Yalova Belediyesi ile birlikte bir çalışma yapıyoruz. Belediye de buna destek oluyor. 10 güne kadar burasını bağlamak istiyoruz. Su kesintileri mutlaka olacak. Bunu kuraklık afeti olarak görmek lazım. Hükümetimiz de bu konuda destek oldu. Kurtköy hattını ve kuyuları pazartesi ya da salı günü devreye alacağız. Buralardan baraja su vermeye başlayacağız, ama orada da yeterli seviyede su olmadığı için bu kesintiler devam edecek" dedi.

Gökçe barajı havzası ise otlarla kaplandı. Çok az kısmında su bulunan Gökçe barajının altında yer alan binalar ve yollar tamamen ortaya çıktı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova'nın 3 Günlük Suyu Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement