Yangın Söndürme Helikopteri Karabük'te Konuşlandırıldı - Son Dakika
Güncel

Yangın Söndürme Helikopteri Karabük'te Konuşlandırıldı

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne gönderilen yangın söndürme helikopteri Karabük'te konuşlandırıldı.

02.07.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne gönderilen yangın söndürme helikopteri Karabük'te konuşlandırıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Cemaller Köyü'ndeki odun deposunda helikopterin Eylül ayına kadar konuşlandırılacağını söyledi.

Yangın söndürme helikopterinin 2,5 ton su kapasitesine sahip olduğunu aktaran Beşel, şöyle konuştu:

"Temmuz-Eylül arası yangın sezonudur. Karabük'te bu konuda önemle üzerinde durduğumuz bir yerdir. Vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Piknikleri belirlenen alanlar da yapsınlar. Ot ve anız yangınlarına dikkat etsinler. Ormanlarımızda 13 tane yangın gözetleme kulemiz var. 25 arazöz ve 298 yangın söndürme işçimiz var. Tek isteğimiz yangınsız bir mevsim olsun. Yangında başarılıyız demek önemli değil, zamanında tedbir almak önemli."

Beşel'in konuşmasının ardından yangın söndürme helikopteri, odun deposunun boş bir yerinde yakılan ateşi, havuzdan aldığı su ile söndürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yangın Söndürme Helikopteri Karabük'te Konuşlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement