Yanlışlıkla Kesilen Ceza Mahkeme Kararıyla Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Yanlışlıkla Kesilen Ceza Mahkeme Kararıyla Kaldırıldı

Hatay'da yaşayan 55 yaşındaki Erhan Palabıyık, 2.5 yıl önce hiç gitmediği İstanbul'da motosikletiyle otoyoldan ücret ödemeden geçtiği iddiasıyla adresine gönderilen 148.5 TL'lik cezaya itiraz etti.

02.03.2014 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da yaşayan 55 yaşındaki Erhan Palabıyık, 2.5 yıl önce hiç gitmediği İstanbul'da motosikletiyle otoyoldan ücret ödemeden geçtiği iddiasıyla adresine gönderilen 148.5 TL'lik cezaya itiraz etti. Palabıyık, mahkemenin itirazını haklı bulup yanlışlıkla kesilen cezayı kaldırdığını söyledi.

TEDAŞ'tan emekli olan Erhan Palabıyık'a, 10 Ağustos 2010'da gece saat 03.22'de 31 RD 023 plakalı motosikletiyle İstanbul-Ankara otoyolu Akıncılar İstasyonu'ndan ücret ödemeden geçiş yaptığı gerekçesiyle 148.5 TL'lik 'Otoyol ve Köprü Geçiş İhlali' cezası gönderildi. Temmuz 2011'de posta ile eline ulaşan cezayı görünce şaşkına dönen Palabıyık, "Bu işte bir yanlışlık var. Ben hayatım boyunca hiç İstanbul'a gitmedim. Motosikletimle ilçe dışına bile çıkmadım" diyerek 11 Temmuz 2011'de cezaya itiraz etti.

İHLALİ OTOMOBİL YAPTI

Palabıyık'ın itiraz dilekçesini verdiği Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 20 Nisan 2012'de yetkisizlik kararı vermesi üzerine dilekçe Kazan Sulh Ceza Mahkemesi'ne geldi. Mahkemenin talebi üzerine geçiş ihlalinde çekilen fotoğrafı inceleyen Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü Ana Kontrol Merkezi Baş Mühendisliği, ihlali 31 RD 023 plakalı bir otomobilin yaptığını, plakanın Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nce 3 Eylül 2010'da Erhan Palabıyık'ın motosikletine tescil edildiğini ve ihlalin de tescil tarihinden önce gerçekleştiğini tespit edip, mahkemeye de cezanın 'Sehven' kesildiğini bildirdi. tti. Bu tespit üzerine mahkeme, 15 Ocak 2014'te 148.5 TL cezanın iptaline karar verdi.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Mahkemenin kararını değerlendiren Erhan Palabıyık, 2.5 yıl süren hukuk mücadelesinden galip çıktığı için mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Dilekçem üzerine yapılan incelemede, geçiş anında çekilen fotoğrafta ihlali yapan aracın 31 RD 023 plakalı bir otomobil olduğu ortaya çıkarken, geçiş ihlali de ilgili plaka motosikletime tescil edilmeden önce yapılmış. Bu nedenle idari yaptırım kararı hukuka aykırı olduğu için de kesilen 148,50 TL para cezasının kaldırılmasına karar verildi. Sonuçtan memnunum ama cezanın bana ait olmadığını ispat edebilmem için 2.5 yıl uğraştım ve bu da beni hem yordu hem de psikolojik olarak etkiledi. O nedenle de Ulaştırma Bakanlığı'na manevi tazminat davası açacağım." - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yanlışlıkla Kesilen Ceza Mahkeme Kararıyla Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement