Yapı Kredi'nin "Renkli Kalemler" Projesinde 3. Dönem Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi'nin "Renkli Kalemler" Projesinde 3. Dönem Başlıyor

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ortaklığında yürütülen "Renkli Kalemler" projesinin 3. dönemi başlıyor.

20.03.2015 14:09

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ortaklığında yürütülen "Renkli Kalemler" projesinin 3. dönemi başlıyor.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, medyanın ileri gelen isimlerinin koçluğunda farklı şehirlerde gerçekleştirilen ve her dönem sonunda çocukların kendi illerine ait haberlere yer verdiği gazeteleri kamuoyu ile paylaştığı "Renkli Kalemler" projesi, bu yıl ilk kez 4 şehirde aynı anda düzenleniyor.

Çocukları okumaya ve düşünmeye teşvik eden ve medya okuryazarlığı konusunda bilinçli bireylerin yetişmesine destek olan projenin 3. dönemi TEGV'in İstanbul, Antalya, Eskişehir ve Şanlıurfa'daki Eğitim Parkları'nda gerçekleştirilecek.

Mart-haziran ayları arasında düzenlenecek ve toplamda 12 hafta sürecek "Renkli Kalemler" projesinin 3. dönem çalışmalarına, gazetecilerden Hakan Güldağ, Jale Özgentürk, Aslı Çakır, Beyza Özel, Elif Ergu, Ferruh Altun, Günseli Özen Ocakoğlu ve Özlem Yüzak katkıda bulunacak. TEGV gönüllüleri de çalışmalara kapsamında çocukların gazetecilerden öğrendikleri bilgileri uygulamalarına yardımcı olacak.

Çocuklar, 3.dönem sonunda mizanpajından, fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar kendi ürettikleri Renkli Kalemler Gazetesi'ni kamuoyuyla paylaşacak.

Renkli Kalemler projesi, çocukları bir gazetenin meydana gelme sürecine dahil etmesinin ötesinde, yaşadıkları yerlerde gerçekleşen olayları, haberleri kendi bakış açıları ile değerlendirme imkanı sunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yapı Kredi'nin 'Renkli Kalemler' Projesinde 3. Dönem Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement