Yapıkredı.Com.Tr'yi Dünyaya Örnek - Son Dakika
Ekonomi

Yapıkredı.Com.Tr'yi Dünyaya Örnek

Yapıkredı.Com.Tr\'yi Dünyaya Örnek

Yapı Kredi'nin Türkiye'de bir ilke daha imza atarak yenilediği web sitesi, Google'ın resmi blogu googleenterprise.blogspot.com.tr'de dünyaya örnek uygulama olarak gösterildi.

06.06.2014 15:02  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapı Kredi'nin yeni nesil bilgi teknolojilerinde kullanıcı deneyimini ön plana alarak tasarımını yenilediği web sitesi Google tarafından örnek uygulama seçilerek, Google'ın resmi bloğunda yayınlandı. Türkiye'de ve bankacılık sektöründe bir ilk olan www.yapikredi.com.tr, Türkiye'de Google Search Appliance (GSA) teknolojisini kullanan ilk ve tek banka web sitesi olma özelliğini taşıyor.

Örnek uygulamanın anlatıldığı Google'ın resmi bloğunda, websitesi yenilenirken müşteri odaklı bankacılık anlayışıyla kullanıcı deneyimleri göz önünde bulundurularak , onların çeşitli bağlantılar ve sayfalarda gezinmek zorunda kalmadan ürün sayfasına kolayca ulaştırılmasının amaçlandığı belirtiliyor. Site içerisindeki arama altyapısını desteklemek için Google Searh Appliance'nin tercih edildiği dile getirilen yayımda yaklaşık 6000 anahtar kelime içerisinden belirlenen kelimelerle daha hızlı bir online bankacılık deneyimine kapı açıldığından bahsediliyor. Ayrıca yapikredi.com.tr'nin arama-merkezli yaklaşımı sonucunda, günlük site ziyaretleri sayısında %1000'lik bir artış yaşandığı konu ediliyor. Yapı Kredi web sitesi kullanıcılarının sitede ortalama 30 saniye daha uzun süre kaldığına değinen araştırma, tüm bu artan trafik ile bankanın kredi müşterilerinin % 134 oranında artış yakaladığını vurguluyor.

Veri güvenliğinin Yapı Kredi için son derece önemli olduğunu belirten Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, GSA'ın tüm güvenlik özellikleri ile entegrasyon yeteneğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Doğan, "Basit ve etkili bir web sitesi deneyimi ile finans sektörüne yeni bir standart kazandırdık. Müşteri odaklı yaklaşımımızla müşterilerimizin arama davranışlarına göre kendini geliştiren, tüm detayları ortadan kaldırarak, kolaylık sağlamayı hedefleyen web sitemiz, kısa bir süre içinde kullanıcıların takdirini kazandı. Bu çalışmamız ile Google tarafından dünyaya örnek uygulama olarak duyurulmak ise bizler için göğüs kabartan bir durum. Müşterilerimizin olumlu yaklaşımlarını sosyal medyadan, telefon ve e-postalar aracılığıyla da görmek gurumuzu katlar nitelikte" şeklinde konuştu.

Google tarafından tüm dünyaya "örnek uygulama" olarak gösterilen Yapı Kredi web sitesi www.yapikredi.com.tr ile ilgili araştırmanın detayına googleenterprise.blogspot.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Yapıkredı.Com.Tr'yi Dünyaya Örnek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement