Yaralanan Asker, Baba Ocağında - Son Dakika
Güncel

Yaralanan Asker, Baba Ocağında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Yaralanan askerin baba ocağından dış görüntü Evin içinden görüntüler Aileden görüntü Uzman Çavuş Çapan Uslucanın açıklamaları Baba Uslıca'nın açıklamaları Diyarbakır'da yaralanan asker, baba ocağında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Çapan Usluca, Diyarbakır Asker Hastanesindeki tedavisinin ardından, Aksaray'daki baba evine getirildi Uzman Çavuş Usluca: "Yaralanan komutanımın bacağına müdahalede bulunurken, yakınıma bir el bombası düştü.

21.01.2016 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yaralanan askerin baba ocağından dış görüntü

Evin içinden görüntüler

Aileden görüntü

Uzman Çavuş Çapan Uslucanın açıklamaları

Baba Uslıca'nın açıklamaları Diyarbakır'da yaralanan asker, baba ocağında

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Çapan Usluca, Diyarbakır Asker Hastanesindeki tedavisinin ardından, Aksaray'daki baba evine getirildi

Uzman Çavuş Usluca:

"Yaralanan komutanımın bacağına müdahalede bulunurken, yakınıma bir el bombası düştü. El bombasının patlamasıyla bu hale geldim"

"İznim bittiğinde görev yerime gideceğim. Arkadaşlarımın yanına dönüp, vatanımı ve milletimi koruyacağım. İnşallah orada terörü bitireceğiz"

Baba Usluca:

"Oradaki çatışmada oğlum yaralandı ancak yaralanmasına hiç üzülmüyorum. Terör örgütü PKK ile savaştığı için gurur duyuyorum"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Çapan Usluca (23), Diyarbakır Asker Hastanesindeki tedavisinin ardından, Aksaray'daki babaevine getirildi.

Görev yaptığı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şarapnel parçalarının karın, diz ve bacaklarına isabet etmesi sonucu yaralanan Usluca, Diyarbakır Asker Hastanesinde 8 gün tedavi gördü. Taburcu edilen Usluca, Aksaray'ın merkeze bağlı İncesu köyündeki babaevinde yakınları tarafından karşılandı.

Usluca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur ilçesine görevlendirme ile gittiğini 4'üncü günde ise çatışmanın meydana geldiğini anlattı.

"Şehitlik herkese nasip olmaz. Bize gazilik nasip oldu"

Çıkan çatışmada komutanının yaralandığını ifade eden Usluca, "Yaralanan komutanımın bacağına müdahalede bulunurken, yakınıma bir el bombası düştü. El bombasının patlamasıyla bu hale geldim. Çok şükür halimiz iyi. Hastanede bulunan komutanıma çok çok iyi dileklerde bulunuyorum. Herkesin Allah yardımcısı olsun" dedi.

Usluca, terörün sona erdirilmesi konusunda devletin kararlılıkla mücadele ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnşallah terör bitecektir. İznim bittiğinde görev yerime gideceğim. Arkadaşlarımın yanına dönüp vatanımı ve milletimi koruyacağım. İnşallah orada terörü bitireceğiz. Şehitlik herkese nasip olmaz. Bize gazilik nasip oldu. Ailem, bunu çok güzel bir şekilde karşıladı."

"Oğlumu tekrar oraya göndermek istiyorum"

Baba Mustafa Usluca ise oğlunun Diyarbakır'da görev almasından dolayı gurur duyduğunu belirterek, çatışmada şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandığını anlattı.

Mustafa Usluca, "Oradaki çatışmada oğlum yaralandı, ancak yaralanmasına hiç üzülmüyorum. Terör örgütü PKK ile savaştığı için onunla gurur duyuyorum. Her zaman onun yanındayız. Oğlumu tekrar oraya göndermek istiyorum. Benden önce kendisi istiyor. PKK ile savaşmaya her zaman için hazırız" diye konuştu.

Anne Aysel Usluca da oğlunun tekrar Diyarbakır'a gitmesine gönlünün razı olmadığını, ancak oğlunun kendi isteğiyle gitmek istemesine de hak verdiğini ifade etti.

Oğlu ile gurur duyduğunu vurgulayan anne Usluca, oğlunun durumunu üzüntü ile takip ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralanan Asker, Baba Ocağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement