Yaralı Sürücü Ambulansta Kurşun Yağdırdı (2) - Son Dakika
Güncel

Yaralı Sürücü Ambulansta Kurşun Yağdırdı (2)

Yaralı Sürücü Ambulansta Kurşun Yağdırdı (2)

SAĞLIKÇILARDAN SALDIRIYA TEPKİSağlık çalışanlarına yapılan saldırıya tepki göstermek amacıyla ortak bir basın açıklaması yapan Balıkesir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şubesi, Balıkesir Diş Hekimleri Odası ve Balıkesir Eczacı Odası, saldırıyı kınadı.

05.12.2016 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAĞLIKÇILARDAN SALDIRIYA TEPKİ

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıya tepki göstermek amacıyla ortak bir basın açıklaması yapan Balıkesir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şubesi, Balıkesir Diş Hekimleri Odası ve Balıkesir Eczacı Odası, saldırıyı kınadı. Açıklamayı okuyan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, sağlık çalışanlarına ve kadına yapılan şiddetin hız kesmeden arttığını belirterek, bu olaydaki tek tesellilerinin herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmaması olduğunu dile getirdi. Uçan, her geçen gün artan saldırılar karşısında ne iyi hekimlik, ne iyi ebelik, ne iyi hemşirelik yapılamayacağını dile getirerek, nitelikli sağlık hizmeti almanın imkansız hale geldiğini söyledi.

"112 ÇALIŞANLARINA SAHİP ÇIKIN"

Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal'de sendika binasında yaptığı basın toplantısında saldırıyı kınadı. Bilal, 112 sağlık çalışanlarının en çok şiddete maruz kalan kesim olduğunu savundu. Bilal, şöyle dedi:

"Gittikleri yerde hiçbir güvenlik tedbiri alınmıyor. Dolayısıyla kime gidildiği belli olmadan; yanlış ihbarlarla gittikleri kişiler tarafından her an tuzağa düşürülebilirler. Yetkililerin bununla ilgili bir çalışma yapması gerekir. Sağlık Bakanlığı'nı buradan uyarıyoruz; 112 çalışanlarına sahip çıkın. Ülkemizin her yerinde sağlık çalışanları şiddet görüyor. Samsun'da ve Gaziantep'te birer hekim öldürüldü. Sayısını belirleyemeyeceğimiz sağlık personeli fiili şiddete maruz kaldı. Bunların derhal önlenmesi gerekir. Her olay olduğunda yetkililer çıkıp, 'gerekli önlemler alınıyor, gerekli cezalar veriliyor' deniyor. Fakat sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçilemiyor. Saldırılar en ağır şekilde cezalandırılmalı" dedi.

Hilmi DUYAR/BALIKESİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralı Sürücü Ambulansta Kurşun Yağdırdı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement