Yaralı Yabani Hayvanlara Devlet Şefkati - Son Dakika
Güncel

Yaralı Yabani Hayvanlara Devlet Şefkati

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü görevlileri, çoğunluğu karaca, martı, şahin ve leyleklerden oluşan yaralı 300 yabani hayvanı iyileştirerek doğaya bıraktı.

26.04.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İLYAS GÜN - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü görevlileri, çoğunluğu karaca, martı, şahin ve leyleklerden oluşan yaralı 300 yabani hayvanı iyileştirerek doğaya bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av ve yaban hayatının korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Doğada yaralı bulunan yaban hayvanlarının görevlilerce bulundukları yerden alındığını ve hayvanlara gerekli müdahalelerin yapıldığını ifade eden Kılınçer, "Bir yıl içinde sorumluluk alanımız içinde Amasya'da 83, Çorum'da 2, Ordu'da 230, Samsun'da 101 ve Tokat'ta 40 olmak üzere 456 yabani hayvan yaralı olarak bulundu. Bunlardan 300'ü tedavi edilip tekrar doğaya salındı, 17'si doğada kendi başına yaşamını sürdüremeyeceği için hayvanat bahçelerine verilerek özel bakıma alındı, 139'u ise yapılan tedaviye cevap vermedi." diye konuştu.

Orta Karadeniz'de çoğunlukla yaralı olarak karaca, martı, şahin ve leyleklere rastlandığını belirten Mehmet Sıddık Kılınçer, şunları kaydetti:

"Doğada zarar görmüş olarak çeşitli sayı ve türde yaban hayvanı bulunuyor. Vatandaşlarımızın yaralı yaban hayvanı gördüklerinde bize en kısa sürede haber vermeleri, müdahalelerin zamanında yapılabilmesi için büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımız iyi niyet göstererek bazı yaban hayvanlarını ev, ahır veya depolarında kendileri iyileştirmeye çalışıyor. Doğada yaşaması gereken bir hayvanın eve alınması ve evcilleştirilmesi son derece yanlış."

Yaban hayvanlarının eve alınmasının yasak olduğunu hatırlatan Kılınçer, "Yaban hayvanları doğada olması gereken yerde bırakılsın ya da yaban hayvanları bize veya en yakın rehabilitasyon merkezlerine ulaştırılsın ki bir an önce özgürlüklerine kavuşturulsun." dedi.

Mehmet Sıddık Kılınçer, evlere alınan yaban hayvanlarının tekrar doğaya uyum sağlamasının zor olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralı Yabani Hayvanlara Devlet Şefkati - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement