Yargıtay, Terliği "Silah" Olarak Saydı - Son Dakika
Güncel

Yargıtay, Terliği "Silah" Olarak Saydı

Yargıtay, Terliği "Silah" Olarak Saydı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tartıştığı görümcesinin gözüne terlikle vuran kadının davasında, "terliğin silah sayılması gerektiğine" karar verdi.

04.04.2015 20:08  Güncelleme: 20:16

Yargıtay kararında yerel mahkemenin sanığa "yaralama" suçundan ceza verirken suçta silah kullanması nedeniyle ceza artırımında bulunmamasının kanuna aykırı olduğuna hükmetti.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşanan olayda, evine gelen görümcesiyle tartışan kadın, tartışmanın büyümesi üzerine küfür ederek yerden aldığı terliği görümcesinin gözüne vurdu. Görümcenin şikayeti üzerine kadın hakkında, "basit yaralama" suçundan dava açıldı.

TEMYİZE GİTTİ

Radikal'de yer alan habere göre, Düziçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme kadını, "basit yaralama" suçundan mahkum etti. Kararın sanık kadın tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a geldi.

"TERLİK SİLAH SAYILMALI"

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, olayda kullanılan terliğin Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesine göre, "Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler" tanımına girdiğini belirterek, terliğin, "silah" sayılması gerektiğine işaret etti. Basit yaralama suçunda 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörülürken suçta bir silahın kullanılması halinde verilecek cezanın yarı oranında artırılması gerektiğine ilişkin TCK'nın 86. maddesindeki hükme işaret eden Daire, sanığın suçunun "silahla yaralama" olarak belirlenmesi ve cezanın da buna göre yarı oranında artırılması gerektiğine hükmetti.

Ancak Daire, davaya katılan görümcenin ya da savcılığın sanığın aleyhine böyle bir temyiz başvurusu yapmadığını, bu nedenle su tespitin sanığın aleyhine sonuç doğuramayacağı ifade edildi.

Daire, kavga sırasında karşılıklı küfürler edildiğine dikkat çekerek sanığın haksız tahrikten yararlandırılması gerektiği görüşüyle yerel mahkeme kararını bozdu.

"TABANCA VE BIÇAKLA YARALAMAYLA AYNI"

TCK'nın 6. maddesinde nelerin suçta kullanıldığında, "silah" sayılacağı şöyle sıralanıyor:
"Ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet, saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler."

Yargıtay'ın terliği silah sayan kararıyla tabancayla veya bıçakla işlenen basit yaralama suçu ile terlikle işlenen basit yaralama suçuna aynı ceza öngörülmüş oldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yargıtay, Terliği 'Silah' Olarak Saydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • tuhan: ulan silahı silah saymazlar terliği silah sayarlar bu nebiçim adelet yahu yter artık hukuka güven kalmadı 19 1 Yanıtla
  • Vatandaş: Yargıtay jetonla Çalışıyor !! önce jeton atan götürüyor boşuna çırpınmayın adalet tatile çıkmış 12 3 Yanıtla
  • Ülkücü: Adalete bak molotof taş bile sayılmıyor 11 4 Yanıtla
  • vay be: bu ne ayak adam dağda polisi askeri şehit ediyor teslim oluyor. Suça bulaştınmı yo hayır tertemizim. HADİ git bilmiyorum belki ödülde veriliyor. Terlik suç aleti. Allahım Kafayı yememek elde değil. 13 1 Yanıtla
  • ERKAN ER: TÜRK ADALETİ BÖYLE OLDUĞU İÇİN 40 YILDA BİR DOSYA BİTMİYOR KARAR VERİLEMİYOR. 13 1 Yanıtla
  • foça: şu adana ne pis memleket 6 7 Yanıtla
  • AYAKKABICI KÜRT MEMO: TERLİK BİR SİLAHDIR 9 2 Yanıtla
  • ÇOK YEDİM: Ulen anasından silah yemeyen varmı? 7 1 Yanıtla
  • yakamoz: Hakimler ve savcıların oksijeni bitmiş : 5 1 Yanıtla
  • YUH: YA ARKADAŞLAR POLİS COPUNUN TADINA BAKAN VARMI ODA O ZAMAN AĞIR SİLAH SAYILMALI VAH VAH YARGI NE HALE GELDİ 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement