Yaşıtım İnsanlara Örnek Oluyorum Sergisi Kandıra'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yaşıtım İnsanlara Örnek Oluyorum Sergisi Kandıra'da Açıldı

Yaşıtım İnsanlara Örnek Oluyorum Sergisi Kandıra\'da Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KOMEK, Kandıra’da “Yaşıtım insanlara örnek oluyorum” isimli bir sergi açtı.

29.05.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KOMEK, Kandıra'da "Yaşıtım insanlara örnek oluyorum" isimli bir sergi açtı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının (KO-MEK) hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi serüveninde Kandıra ilçe sergisi açılışını gerçekleştirdi. Turan Güneş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışta tüm kursiyerler adına konuşma yapan 65 yaşındaki Ragıp Evci, "Kandıra KO-MEK'teki insanların samimiyetleri sayesinde odaklanma sorununu aştım. Böylelikle, endişelerimi yenerek, yaşıtım olan insanlara örnek olarak eğitimime devam ediyorum" dedi. KO-MEK Kandıra İlçe Sergisi'nin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, kurs merkezi yöneticileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kursiyerlerimiz KO-MEK'i sıcak bir yuvaya çevirdi. Bizde şehrimizi, Kandıra'mızı dünyanın en güzel şehirlerinden daha güzel yaptık. Kandıra, gerek sahiliyle gerekse barajıyla çok mesafe aldı. Hizmetlerimiz sadece çevre düzenlemesi, yol, baraj yapmak değil. Halkımızın kendini geliştirmesi içinde çalışmalarımız oluyor. Bununda en önemlisi KO-MEK'tir. Kurslarımıza katılan siz değerli kursiyerlerimizi canı gönülden kutluyorum" dedi.

KO-MEK'in düzenlediği Kandıra İlçe Sergisi'nde konuşan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, " Türkiye'de sanat ve meslek eğitimiyle insanımız kendini geliştiriyor. Kendisini geliştirmekten daha önemlisi birlik beraberliğimizi sağlıyor. KO-MEK Kandıramız da birlik ve beraberlik içinde yaşayan halkımıza koşulsuz hizmet eden öncü bir eğitim yuvamızdır. Başkanımıza bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kandıra Kurs Merkezi Bilgisayar kursiyeri 65 yaşındaki Ragıp Evci, "Şu anda bilgisayar kullanımı branşında eğitim almaktayım. Aslında çoğu insan gibi başta tereddütlerim vardı. Çünkü yaşım itibari ile günümüz teknolojileriyle eğitim alan talebelerden daha geç ve zor odaklanabileceğimi düşünüyordum. Fakat Kandıra KO-MEK'in başta öğretmenleri ve diğer personellerin samimiyetleri sayesinde odaklanma sorununu aştım. Böylelikle, endişelerimi yenerek, yaşıtım olan insanlara örnek olarak eğitimime devam ediyorum. Böylece torunlarımla, ailemle daha çok paylaşımda bulunup, faydalı olabiliyorum" dedi.

KO-MEK'te İngilizce kurslarına katılan Fatma Sevilmiş, "Kendimi başka alanlarda da geliştirmek adına diksiyon, İngilizce 1 ve 2. kademe, kuaförlük kurslarına giderek hem eğlendim, hem de kendimi geliştirdim. KO-MEK'te aldığım İngilizce eğitimleri sayesinde Elazığ DHMİ'de sözleşmeli kamu personeli olarak çalışma fırsatı buldum" dedi.

KO-MEK'te aldığı kuaförlük eğitimi sayesinde para kazandığını belirten Hacer Kır Buruş, "KO-MEK'ten önce evde oturmaktan gerçekten çok bunalıyordum. Akşama kadar oturup aklıma tüm olumsuzlukları getirip ağlıyordum. Sonra evliliğimin 3. senesinde KO-MEK'le tanıştım. Burada arkadaşımın kuaför salonunda kendi müşterime hizmet verip para kazandım. O kadar güzeldi ki eşimden para beklememek. Uyandığımda komidinin üzerinde para var mı yok mu diye bakmıyordum. Artık kendim çalışıp kendim kazanıyorum" dedi.

Turan Güneş Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen Kandıra ilçe sergisi vatandaşlar tarafından çok beğenildi. KO-MEK ilçe sergileri, 29 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek Darıca ve Çayırova ilçe sergileriyle devam edecek. 12 İlçe Sergisi'nin finali ise 13 Haziran'da Kocaeli Fuarı içerisindeki Güneş Sahnesi'nde düzenlenecek Geleneksel 10. KO-MEK Genel Sergisi ile son bulacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşıtım İnsanlara Örnek Oluyorum Sergisi Kandıra'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement