Yatalak Hastayla Yıkık Evde Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

Yatalak Hastayla Yıkık Evde Yaşam Mücadelesi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Meyase Erkek (74), büyük bölümü yıkılan evde, bir oğlu, gelini ve torunuyla hayat mücadelesi veriyor.

30.12.2014 17:20

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Meyase Erkek (74), büyük bölümü yıkılan evde, bir oğlu, gelini ve torunuyla hayat mücadelesi veriyor.

Silvan ilçesine bağlı Susuz köyündeki toprak evlerinde yaşamlarını hiçbir gelirleri olmadan sürdüren Erkek ailesi, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Meyase Erkek'in oğlu Mehmet Erkek AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin felçli yatalak olduğunu anlattı.

Hiçbir gelirlerinin olmadığını ifade eden Erkek, şöyle konuştu:

"3 yıldır yatalak anneme bir çocuk gibi bakıyoruz. Bez sarıyor, mama yediriyoruz. Ben işsizsim, hiçbir gelirimiz yok, evimizin bir bölümü yıkık. 6 çocuğumun beşi okula gidiyor, en küçükleri ise kemikleri gelişemiyor, tedavi edilmesi gerekiyor. Bende işsizim her hangi bir gelirim yok. İş yokluğu nedeniyle çalışamıyorum. Arada bir tarlalarda traktör şoförlüğünü yapıyorum. Maddi durumum çok kötü. Hasta olan çocuğuma bazen ilaç alacak param bile olmuyor. Annemin bakımı için maddi desteğe ihtiyacımız var. Ağır özürlü raporu olmasına rağmen bakım için başvuruda bulunduk ancak bize her hangi bir cevap verilmedi. Toprak ve kısmen yıkık olan evde yaşıyoruz. Bu toprak ev bir gece üstümüze çökecek diye endişe ediyoruz. Şimdiye kadar hiç bir yardım alamadık. Bir kez fakirlik dosyası için başvuruda bulundum. Dosyama olumsuz yanıt verilince bende ikinci kez başvuru yapmaktan vaaz geçtim.  Ev yapımı içinde başvuruda bulundum henüz bir cevap alamadık. Annemim dul maaşı vardı o da 2012 yılında iptal edildi. İptal gerekçesi annemin tedavi için Mersin'e gitiği için gerekçe gösterildi. Daha sonra özür maaşı için başvuruda bulunduk. Dosyamı Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlüğüne teslim ettim. Ondan da henüz bir cevap alamadık. Çok zor durumdayız. Yetkililerden yardım elini bekliyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yatalak Hastayla Yıkık Evde Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement