Yayla Evlerinde Mahsur Kalanlar 9 Saatte Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Yayla Evlerinde Mahsur Kalanlar 9 Saatte Kurtarıldı

Yayla Evlerinde Mahsur Kalanlar 9 Saatte Kurtarıldı

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Rifatiye Mahallesindeki yayla evlerinde mahsur kalanlar, belediye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

08.01.2015 13:41  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Rifatiye Mahallesi'ndeki yayla evlerinde mahsur kalanlar, belediye ekiplerinin 9 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Geçen Haziran ayında keçi ve koyunlarını otlatmak için Andırın'ın Rifatiye Mahallesi'nin bin 500 rakımlı Akçadağ Yaylası'na çıkan 40 kadar mahalle sakini, dönüş hazırlığı yaparken kar yağışının bastırması ile mahsur kaldı. Mahalle Muhtarı Fehmi Demirdelen, yaklaşık 1 metreyi bulan karda mahsur kalınca telefonla Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak'ı arayarak yardım istedi. Kaymakamın girişimiyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri dün sabah saatlerinde yola çıkarak dağda mahsur kalan mahalleliye yaklaşık 9 saatlik bir çalışmanın ardından ulaştı.

Ekipler, yoğun çalışma ardından akşam saatlerinde mahalleye ulaşarak mahsur kalanları kurtardı ve iş makinalarıyle Andırın'a taşıdı. Mahalle Muhtarı Fehmi Demirdelen ekiplere teşekkür ederek, "Bizler 15 hane olarak yaylaya çıkmıştık. Dönüş hazırlığı yaparken kar birden bastırınca mahsur kaldık. Sağolsunlar; ekiplerimiz büyük bir uğraş ve çaba göstererek bizleri buradan kurtardı. Allah devletimizin yokluğunu vermesin" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise 9 saat süren çalışmayla mahsur kalanlara ulaştıklarını ve ilçe merkezine taşıdıklarını kaydetti.

- Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yayla Evlerinde Mahsur Kalanlar 9 Saatte Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement