Yaylanın En Güzel Kavunu Seçtiler - Son Dakika
Yerel

Yaylanın En Güzel Kavunu Seçtiler

Menteşe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında düzenlenen "Yayla Kavunu Yarışması"nda yaylada yetiştirilen kavunlar rengi, tadı, kokusu, çeşidi ve şekline göre değerlendirildi.

28.09.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menteşe Belediyesinin Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında "Yayla Kavunu Yarışması" düzenlendi.

Karabağlar Yaylası'nda düzenlenen yarışma, halk oyunları gösterisi ile başladı. Yarışmada yaylada yetiştirilmiş 21 kavun Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Karabağlar Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği temsilcisinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Jüri üyeleri, yaylada yetiştirilen kavunlara rengi, tadı, kokusu, çeşidi ve şekline göre puan verdi. Yarışmada Bekir Akdeniz'in kavunu birinci seçildi.

Yarışmada dereceye girenler, çeşitli tarım aletleri ile ödüllendirildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kültür şenlikleri kapsamında bu tür etkinliklerin geleneksel hale getirildiğini söyledi.

Karabağlar Yaylası'nın Muğla kent kimliğinin oluşmasında çok önemli yeri bulunduğunu vurgulayan Gümüş, yaylayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yaylada yetiştirilen kavunların özel ve kendilerine has tatları olduğunu ifade eden Gümüş, "Bu özelliği tüm halkımıza ve misafirlerimize tanıtmak istiyoruz. Bölge halkı yıllardır süre gelen yayla kavunu üretimine rağbet gösteriyor. Yapılan etkinliklerde de kavunumuzun tanıtımı yapmış oluyoruz" dedi.

Öte yandan programa katılan vatandaşlara yayla kavunu ve yöresel keşkek ikram edildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaylanın En Güzel Kavunu Seçtiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement