Yaz Spor Okulları Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Yaz Spor Okulları Başlıyor

Yaz Spor Okulları Başlıyor

Adana Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 'Yaz Futbol Okulu' kurs kayıtları başladı.

01.06.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 'Yaz Futbol Okulu' kurs kayıtları başladı. 8-16 yaş grubu çocuklar 15 Temmuz'a kadar kayıt yaptırabilecek.

Yüreğirli çocukları futbol okuluna çağıran Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Çocuklar zamanını hem en iyi şekilde değerlendirecek, hem de futbolu uzman antrenörlerden öğrenecekler" dedi. 1 Ağustos'ta başlayacak kurslar PTT Evleri Metin Türel Spor Tesisleri, Şarıçam Mahallesi, Levent Mahallesi, Solaklı Mahallesi, Çamlıbel Mahallesi, Çelemli Mahallesi, Doğankent Mahallesi ve Camili Mahallesi Spor Tesisleri'ndeki futbol okullarında uzman antrenörler tarafından yapılacak.

YÜREĞİR'İ SPOR TESİSLERİ İLE DONATIYORUZ

Futbol okullarında çocukların yaz aylarında zamanlarını sporla en güzel şekilde değerlendirebileceklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan şunları söyledi:

"İlçemizi Spor Tesisleri ile donatıyoruz. Şu ana kadar 8 mahallemizde spor tesislerini hayata geçirdik. Bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Çocuklarımız bu güzel tesislerde yazın uzman antrenörlerden hem futbol kursu alacak, hem de spor yaparak güzel bir aktiviteye dahil olacak. Sporla meşgul olan çocuklarımız sokağın olumsuz etkilerinden de uzak kalacaklar. Ayrıca belediye olarak çocuklarımıza forma, şort gibi malzeme yardımımız da olacak. Bütün çocuklarımızı bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak futbol okuluna kayıt yaptırmaya davet ediyorum."

32 branşta yaz spor okulu açılacak

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, öğrencilerin boş zamanlarını sporla değerlendirmeleri için 32 branşta İl Spor Merkezleri açacaklarını söyledi.

Ataşbak, "Sporun tabanını okullar oluşturuyor. Öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 32 branşta il spor merkezi açacağız. Yüzmenin dışında tüm branşlar ücretsiz olacak. Eğitimler 29 Haziran'da başlayacak" dedi.

Ataşbak, engelliler içinde spor merkezleri açılacağını sözlerine ekledi.

Kumluca'da spor okulu

Kumluca Belediyesi tarafından açılacak futbol ve basketbol yaz spor okulları için kayıtlar başladı. Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 ay sürecek futbol ve basketbol branşlarında yaz spor okulları açılacak. Futbol için Kumluca merkezdeki öğrenciler şehir stadında, Beykonak ve Mavikent mahallelerindeki öğrenciler ise Mavikent stadında yaz spor okuluna katılacak. Basketbol branşında ise öğrencilere Kumluca Belediyesi Spor Salonu'nda eğitim verilecek.

Yaz spor okullarıyla ilgili bilgi veren Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hakan Çataltepe, amaçlarının yaz aylarında çocukları kötü alışkanlıklardan korumak, sportif etkinlerle birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak ve yetenekli gençlere sahip çıkmak olduğunu söyledi.

9 Haziran'da başlamasını planladıkları yaz spor okulları için kayıtların devam ettiğini anlatan Çataltepe, "Yaz spor okullarımıza katılacak tüm çocuklarımızın kimlik bilgileri alınıyor ve veli izin belgesi düzenliyoruz. Futbol okulumuz Kumluca ve Mavikent statlarımızda açılacak. Basketbol ise spor salonumuzda olacak. Kayıt yaptırmak isteyen çocuklarımız daha detaylı bilgi ve kayıt formlarını belediyemiz halkla ilişkiler bürosundan temin edebilir" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Yaz Spor Okulları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement