Yazar Mustafa Armağan'dan "Kat'ül Amare" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Yazar Mustafa Armağan'dan "Kat'ül Amare" Konferansı

Yazar Mustafa Armağan\'dan "Kat\'ül Amare" Konferansı

Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, Adıyaman Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen konferansta “Kat’ül Amare Zaferi” hakkında bilinmeyenleri paylaştı.

19.05.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, Adıyaman Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen konferansta "Kat'ül Amare Zaferi" hakkında bilinmeyenleri paylaştı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Kitap Fuarı'na katılmak üzere Adıyaman'a gelen Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, Adıyaman Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen konferansta konuştu.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, SGK İl Müdürü Fuat Tekin, çeşitli kurumların şube müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Görsellerle desteklenen konferansta Türk tarihinin saklanan zaferlerinden Kat'ül Amare'yi bilinmeyen yönleriyle anlatan Yazar Armağan, "Ders kitaplarımızda Kut'ül Amare ile ilgili çarpık çurpuk bilgilerle karşılaşıyoruz. Neymiş, İngilizler Basra'dan çıkarma yapmışlarda öyle yenilmişler. Peki kim yendi? Niye yazmıyor bu? Çünkü 'Türk ordusu yendi' diyemiyorlar. Çünkü bu olayın ucunda Enver Paşa var. Enver Paşa, Halil Paşa'yı göndermiş ve bu büyük zaferin mimarları olmuşlar. Bu isimleri övmemek için yazmıyorlar. 20 bin zayiat verdirip Dicle'de bataklığa sıkıştıracağız ve Nisan ayına kadar açlıktan kıvrana kıvrana teslim olacaklar. Mısır'dan gelen bütün yardım çabaları geri püskürtülebilecek kadar büyük bir zafer. Kut'u kim kazandıysa tarihimizden silinmiştir. Ali İhsan Sabis, Nurettin Paşa ve Halil Paşa tarihimizde yazılmaz. Kut'ül Amare'ye Mısır'dan 3 kişi gönderiliyor. Bu üç kişiden biri de casus Lawrence. Gelip Halil Paşa'yı ziyaret ediyorlar. Ordularını serbest bırakma karşılığında 2 milyon sterlin teklif ediyorlar. Halil Paşa, 'Zafer satılmaz' diyerek reddediyor. Şimdi ders kitaplarımızda böyle bir zaferi göremiyorsunuz. Bir İngiliz yazsaydı eğer tarihimizi ancak böyle yazabilirdi. Bu kafanın artık değişmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda davetlilerin sorularını yanıtlayan Yazar mustafa Armağan daha sonra salon dışında kitaplarını imzaladı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Mustafa Armağan'dan 'Kat'ül Amare' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement