Yelkenler Talas Semalarında Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yelkenler Talas Semalarında Açıldı

Yelkenler Talas Semalarında Açıldı

Türk Hava Kurumu tarafından organize edilen 10. Açık Yelkenkanat Mesafe Şampiyonası Talas Belediyesinin ev sahipliğinde 1900 metre yüksekliğindeki Ali Dağı’nın zirvesinde başladı.

02.06.2016 17:32

Türk Hava Kurumu tarafından organize edilen 10. Açık Yelkenkanat Mesafe Şampiyonası Talas Belediyesinin ev sahipliğinde 1900 metre yüksekliğindeki Ali Dağı'nın zirvesinde başladı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, THK Kayseri Şube Başkanı Kemal Güneş, THK Eğitim Şube Müdürü Burçin Karataş ve 20 Yelkenkanat pilotunun katıldığı şampiyona ile ilgili bilgiler veren THK Çok Hafif Hava Araçları Okul Müdürü ve yarışma direktörü Murat Bayçora, " Yaptığımız 10 şampiyonanın 8'i Talas Ali Dağında gerçekleşti. Burası Türkiye'de yarışma açısından en verimli yer. Hava sporlarının gelişmesinde her zaman destek veren Talas Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ali Dağı'nın hava sporları açısından çok önemli bir merkez haline geldiğini belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, hava sporlarına daha nitelikli bir destek vermeyi arzuladıklarını söyledi. Ali Dağı'nın tahsisini geçen yıl aldıklarını belirten Başkan Palancıoğlu, "bu tahsisle birlikte birçok projeyi de bakanlıktan onaylattık. Burada yapılacak tesisler, sporcuların kullanacakları fiziki mekanlar, uçuş pisti gibi bir çok çalışmayı zaman içinde hayata geçirmeye çalışacağız. Yelkenkanat, Yamaçparaşütü, Modeluçak olsun her türlü hava sporu yarışmasına elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Bu sporlar oldukça nitelikli. Kayseri'ye ve Talas'a bir nitelik kazandırdığını düşünüyoruz. İnşallah sporcularımıza kazasız belasız yarışmalar diliyorum. Türk Hava Kurumuna ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

05 Haziran Pazar günü Tomarza ve Pınarbaşı hedeflerine yapılacak mesafe uçuşlarının ardından yarışma sona erecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yelkenler Talas Semalarında Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement