Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Şiddet Olayları

Savaş uçaklarının El Cevf kentinde ordu yanlısı Halk Komiteleri'ne ait bölgeye düzenlediği saldırıda 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

12.09.2014 18:51

Yemen'de ordunun kuzeydeki Cevf ilinde ordu yanlısı Halk Komiteleri'ne ait bir bölgeye düzenlediği hava saldırısında 3 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, El-Cevf iline bağlı El-Halk ilçesinde, savaş uçaklarının Halk Komiteleri'ne ait bir yere düzenlediği saldırıda 3 halk komitesi mensubu yaşamını yitirdi, 7'si yaralandı.

Halk Komiteleri'nin orduya destek veren aşiret üyelerinden oluşması nedeniyle saldırının yanlışlıkla yapılmış olabileceği üzerinde durulurken, konuyla ilgili yetkililerden henüz açıklama yapılmadı.

Yemen'in kuzeyindeki Cevf kenti, bir süredir Yemen ordusuna destek veren aşiretlerin oluşturduğu Halk Savunma Komiteleri'ne bağlı silahlı aşiret üyeleri ile Husi Hareketi militanları arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Sahip olduğu doğalgaz ve petrol kaynaklarıyla ülke bütçesine en çok gelir sağlayan Marib kentine yakın olması nedeniyle Cevf, ülke için stratejik önem taşıyor.

Husilerin, Sana'nın kuzeyindeki Amran kentinden sonra Cevf'i ele geçirmeleri durumunda başkent kuzeyden kuşatılmış olacak. - Cevf

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement