Yemen'deki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Şiddet Olayları

Türkiye, 14 askerin El Kaide militanları tarafından kaçırılarak öldürülmesini kınadı.

13.08.2014 16:13

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in güneyindeki Hadramevt kentinde geçen hafta 14 askerin El Kaide militanları tarafından kaçırılarak öldürülmesini kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yemen'de artan şiddet olaylarının kaygıyla izlendiği belirtilerek, "Son olarak 8 Ağustos günü Yemen'in güneyindeki Hadramevt bölgesinin Seyun şehrinde Yemenli 14 askerin kaçırılarak öldürülmesini kınıyoruz" denildi.

Yemen'deki siyasi geçiş süreci ile Yemen halkının esenlik ve refahını hedef alan bu saldırıların son bulmasının temenni edildiği açıklamada, ülkedeki kırılgan güvenlik sorununun Ulusal Diyalog Konferansı'nda varılan uzlaşı çerçevesinde ve barışçıl diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu vesileyle, Yemen'deki demokratik geçiş sürecine desteğimizi yineliyor, ülkedeki tüm tarafları ulusal uzlaşı yolunda atılan güçlü adımları sürdürmeye ve şiddet sarmalına geri dönülmesine karşı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Türkiye, kardeş ve dost Yemen'de istikrar ve güvenliğin sağlanması yönündeki adımları desteklemeye devam edecektir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement